28/03/2024

Οι κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας 7-13/7/16


Η επιστροφή του θρυλικού Ταρζάν, ο Τομ Χανκς ως ερωτευμένος εφευρέτης στην Σαουδική Αραβία, ένα γαλλικό ερωτικό δράμα μεταξύ δύο νέων γυναικών και μια δραματική ταινία εσωτερικών αναζητήσεων και αποκαλύψεων ένοχων μυστικών, ξεχωρίζουν την νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Ο θρύλος του Ταρζάν

Η ταινία επιχειρεί να δώσει την συνέχεια της «γνωστής» σε όλους ιστορίας του Ταρζάν, καθώς τον βρίσκουμε αρκετά χρόνια μετά από την εποχή που άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ. Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στον ρόλο του Ταρζάν θα δούμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, ενώ πρωταγωνιστούν ακόμα οι Σάµιουελ Λ. Τζάκσον, Μάργκοτ Ρόµπι, Κριστόφ Βαλτς και Τζον Χερτ. Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Γέιτς.

Ένα ολόγραμμα για τον βασιλιά

Σε αυτή τη ρομαντική κομεντί, ο Τομ Χανκς υποδύεται έναν Αμερικανό εφευρέτη-επιχειρηματία, που ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία, για να πουλήσει την σπάνια ανακάλυψή του, στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Το να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, θα αποδειχθεί πιο δύσκολο από όσο νόμιζε. Στο μεταξύ όμως ίσως βρει τον έρωτα της ζωής του. Η σκηνοθεσία είναι του Τομ Τικβέρ και εκτός από τον Τομ Χανκς, στην οθόνη θα δούμε τους Μπεν Γουίσοου, Αλεξάντερ Μπλακ, Σαρίτα Τσάουντχαρι και Τομ Σκέριτ.

Το μυστικό που έμεινε κρυμμένο

Αισθηματικό δράμα σε σκηνοθεσία Φρανσουά Φαβράτ, με τους Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν και Όντρεϊ Ντάνα, να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένα ταξίδι αναμνήσεων ξεκινά για τον Αντουάν, όταν πηγαίνει μαζί με την αδελφή του, στο νησί που πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια. Οι μνήμες όμως που ανασύρονται από το παρελθόν, γίνονται μπούμερανγκ, καθώς ένοχα μυστικά, ψέματα, αλλά και ερωτήματα που έμειναν για χρόνια αναπάντητα, έρχονται στο προσκήνιο και ζητούν απαντήσεις, με κορυφαίο την αναζήτηση της αιτίας της μυστηριώδους εξαφάνισης της μητέρας του.

Η ομορφότερη εποχή

Με φόντο το Παρίσι, το καλοκαίρι του 1971, γεννιέται ένας παράφορος έρωτας, μεταξύ της Καρόλ και της Ντελφίν. Η Ντελφίν καταφτάνει στην πρωτεύουσα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, ενώ η φεμινίστρια Καρόλ έχει ήδη σχέση με τον Μαρκ, όταν ανακαλύπτει το πάθος της για την Ντελφίν. Ο πατέρας της Ντελφίν όμως αρρωσταίνει βαριά κι εκείνη αναγκάζεται να επιστρέψει στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Καρόλ αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η επαρχία ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί τον έρωτά τους. Γαλλικό ερωτικό δράμα σε σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί με τους Σεσίλ ντε Φρανς, Νοεμί Λβόβσκι και Ιζιά Ιγκελέν.

Νόρα Μολυβιάτη


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*