23/02/2024

Η κραταιά πασοκάρα και η λουζεροχιπστεριά


Μετά από τα πρώτα αποτελέσματα έγινε φανερό, αυτό που όλοι οι υπόλοιποι, εκτός του χώρου, γνωρίζουν. Ο χώρος αυτός λοιπόν είναι το ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτό.

Το αποδεκατισμένο ΠΑΣΟΚ, γιατί στη συνείδηση των περισσοτέρων – είτε το είχαν ψηφίσει, είτε όχι- είναι ο κύριος υπαίτιος της κατάρρευσης της χώρας. Και δεν ανασταίνεται εύκολα, καθώς είναι ένα πολιτικό μόρφωμα που ανήκει στο παρελθόν. Ένα κόμμα που αρνείται να κάνει οποιαδήποτε ουσιαστική αυτοκριτική, που βγάζει γλώσσα, αντί να απολογηθεί για τις αθλιότητες του παρελθόντος.
Οι υπόλοιποι, εκτός της ορθόδοξης πασοκάρας, που συνωστίζονται στις παρυφές του, είναι το είδος που γεννήθηκε κυρίως στη δεκαετία του ’90, σημιτόπαιδα κατά κανόνα, που νομίζουν ότι επειδή βρίσκονται σε πέντε χιπστερομάγαζα τρώγοντας αγριοπαπάγια και σολομό με φινόκιο ανησυχώντας για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, θα βρουν ακροατήριο στην κοινωνία. Ένθερμοι οπαδοί των μνημονίων, “ευρωπαϊστές” με όλα τα χαρακτηριστικά του αρχοντοχωριάτη που βλαστημά την ώρα που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον γιδότοπο και όχι στη Νέα Υόρκη, ελιτιστές και αλλεργικοί στο λαΊκό, που το βρίσκουν πάντα “λαϊκίστικο”, δεν έχουν καμία πιθανότητα να βρουν χώρο στο ευρύ κοινό, απλώς γιατί κατά βάθος το σιχαίνονται. Το βασικό τους αίτημα είναι να πέσει ο Τσίπρας. Όχι γιατί διαφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει (άλλωστε πριν από 2,5 χρόνια αυτή την πολιτική αποθέωναν), αλλά γιατί “δεν φορά γραβάτα”, για τα πουκάμισα του Βαρουφάκη, για τον τρόπο που τρώει ξηρούν καρπούς ο Τσίπρας ή για τα αγγλικά του. Το αίτημα τους δεν είναι μια άλλη πολιτική, αλλά η ίδια πολιτική από κάποιον “πιο σοβαρό”, θεωρώντας προφανώς τον εαυτό τους την επιτομή της σοβαρότητας.
Ένας χώρος, που ακριβώς επειδή έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, επειδή ακριβώς το μείγμα της ξεπουπουλιασμένης πασοκάρας με διάφορους παπαρολογούντες χιπστερολούζερς, δεν πρόκειται να βρει απήχηση στην κοινωνία. Και αυτό που στο τέλος θα καταφέρει είναι αυτό που τους δημιουργεί την μεγαλύτερη απέχθεια. Να παραμείνει ο Τσίπρας ο κυρίαρχος πολιτικός παίκτης. Όχι γιατί είναι ο “μεγάλος ηγέτης”. Αλλά λόγω της εξωφρενικής ανεπάρκειας των αντιπάλων του.


mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*