15/08/2022

Λίστα με τα καλύτερα του 2020 Τα 5 καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Επιλέγει ο Ted Sourvinos

5

  • 5. WILLIE J HEALEY – BIG NOTHING

Όπως προείπαμε, μ’αυτό το δίσκο άλλαξε πίστα και έπεισε πολύ κόσμο για τις μεγάλες δυνατότητες του. Εμείς το ξέραμε. Τώρα το έμαθαν και οι πολλοί, όπως έπρεπε. Και σίγουρα θα υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια. Κλασικός ήχος στα καλύτερα του, από έναν πολύ ταλαντούχο νέο μουσικό.

  • 4. MARINA – MAN’S WORLD

Άψογο από κάθε πλευρά. Pop στα καλύτερα της. Και η Marina αγγίζει την κορυφή της. Εξαιρετική σύνθεση. Εξαιρετική παραγωγή. Εξαιρετική ερμηνεία. Ουσιαστικός φεμινισμός στους στίχους. Και καμία έκπτωση στις pop προθέσεις του. Σ’ έναν δίκαιο κόσμο η Marina θα ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο εμπορικά κι αυτό θα ήταν το hit της χρονιάς. Όπως και να ‘χει είναι υπέροχο.

  • 3. BILL FAY – SALT OF THE EARTH

Το ειδικό βάρος του χρόνου, το μουσικό ταλέντο και η κατάλληλη στιγμή, όλα σ’αυτό το απόλυτα συναισθηματικό κομμάτι. Και με πόση ουσία, που μόνο ένας τόσο έμπειρος και καλός δημιουργός μπορεί να αποδώσει με τόσο πειστικό τρόπο. Σπουδαίος.

  • 2. SOCCER96 feat. ALABASTER DEPLUME – I WAS GONNA FIGHT FASCISM

Μεγάλη έκπληξη. Με τη μια πιάνουν κορυφή στο χάρτη μου. Η βρετανική αυτοσχεδιαστική σκηνή των ημερών μας στα καλύτερα της, από κάποιους από τους κορυφαίους εκπροσώπους της. Βάζεις tick σε κάθε κουτάκι και απολαμβάνεις το απολαυστικό αυτό μουσικό ταξίδι. Απ’αυτά τα κομμάτια που όσο περνά ο καιρός θα παίρνει κι άλλες διαστάσεις.

  • 1. THE FLAMING LIPS – FLOWERS OF NEPTUNE

Μέτρια χρονιά συνολικά μουσικά. Κακή στα πιο πολλά κοινωνικά. Κι όμως οι γίγαντες Flaming Lips την ομόρφυναν, μ’ένα πανέμορφο album. Κι εδώ έφτασαν σε μια από τις καλύτερες στιγμές μιας σπουδαίας καριέρας. Διαχρονική ομορφιά και ουσία, όπως ξέρουμε ότι μπορούν να μας προσφέρουν αυτοί οι μεγάλοι μουσικοί. Και το τραγούδι που έπεισε τους πάντες πως οι Flaming Lips είναι ακόμα γίγαντες. Ότι καλύτερο γι’ αυτή τη χρονιά.

(Συνολικές Επισκέψεις 188, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Θοδωρής Σουρβίνος 1556 Articles
O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές εναλλακτικές rock-pop μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios. Μπορείτε ν’ ακούσετε τη μουσική του (νέα και παλαιότερη) και να μάθετε περισσότερα γι’αυτόν στο http://thodorissourvinos.eu/
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*