Μαρτυριάρης

Λοβέρδος: Μαρτυριάρης ή «σύμπτωμα»; Επιθεώρηση Επικαιρότητας #168

Το ΕΣΕΠ, μαρτυριάρης Λοβέρδος και η αμετροέπεια

 • Ξέρεις εσύ τι είναι το ΕΣΕΠ; Είναι το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Με απλά λόγια παράγοντες του ΥΠΕΞ μαζεύουν εκπροσώπους των κομμάτων και συζητάνε μαζί τους ή και τούς ενημερώνουν για λεπτά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.
 • Στην πραγματικότητα είναι η τελευταία γραμμή συνεννόησης ενός ζωηρού πολιτικού συστήματος που – και λόγω προεκλογικής περιόδου τα δίνει όλα στη μάχη των εντυπώσεων.
 • Το ΕΣΕΠ είναι μια μοναδική διαδικασία που όλα τα κόμματα κάθονται σε ένα τραπέζι – εντάξει όχι η Χρυση Αυγή αφού αυτή είναι μια δράκα υπόδικων κακοποιών – και συζητάνε. Συζητάνε. (ελπίζω) Χωρίς συνθηματολογίες αφού δεν απευθύνονται στην εκλογική τους πελατεία αλλά ο ένας στον άλλον με γνώμονα να ενημερωθούν και να αντιμετωπίσουν (δυνητικά) ένα εθνικό θέμα!
 • Και ξέρεις τα εθνικά θέματα είναι σαν τα λευκά στο πλυντήριο: Πολύ ευαίσθητα! Και μια απροσεξία σου κάνει τον άσπρο γιακά ροζουλί και το κακό έγινε. Κι αν δεν είναι Τεταρτη, που είναι κλειστά τα μαγαζιά, πας και παίρνεις ένα καινούργιο πουκάμισο και όλα καλά. Αν όμως ο στο «εθνικό» θέμα χάσεις κανα νησάκι καταλαβαίνεις ότι δεν τα βρίσκεις «οκαζιόν» στην αγορά…
 • Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν οι συνδαιτημόνες συνήθως ακούνε, λένε ό,τι λένε, και μετά έξω, απευθυνόμενοι στο (εκλογικό) κοινό τους λένε κάτι κοινότυπο σε μια κατεύθυνση εθνικής ομοψυχίας. Άντε με αιχμές…
 • Όμως όχι, ο μαρτυριάρης Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ, μάλλον για την προσωπική του προβολή, και παρασυρμένος από το εν γένει στιλ του μονίμως αντιδικούντος (ακόμη και καλημέρα αν ακούσει) βγήκε από τη συνάντηση κι άρχισε να λέει, να λέει και να κατηγορεί τον πανκακότατο ΣΥΡΙΖΑ που εκτός από πανκάκιστος είναι πανανίκανος και με λίγα λόγια τους τα έσουρε – που λένε!
 • Γιατί ασχολούμαστε με τον εν λόγω – μονίμως εν εξάλλω – κύριο; Μα απλούστατα γιατί ως παραδοσιακοί τύποι που είμαστε μας ξένισε η αμετροεπής συμπεριφόρά ενός πολιτικού που συμμετείχε σε ένα θεσμικό όργανο εκπροσωπόντας ένα κόμμα και όχι τον εαυτό του.
 • Δηλαδή μόνο ο Αντρέας Λοβέρδος ο καραμπουζουκλής τους «τσάκωσε» και βγήκε στη ρούγα για δηλώσεις; Ο Κουμουτσάκος της ΝΔ, και οι άλλοι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων δεν πήραν χαμπάρι…
 • Καταλαβαίνεις; Μία ελπίδα συνεννόησης υπάρχει: Απέναντι στα «ευαίσθητα» που λέγαμε παραπάνω κι έρχεται ο Αντρέας, για να κάνει το κομμάτι του τα κάνει ρόιδο!
 • Αφορμή είναι ο καψερός! Και σύμπτωμα. Από αυτά τα συμπτώματα της πολιτικής που έχουν διώξει τον κόσμο από την πολιτική, που έχουν κάνει τους νέους να βαριούνται τους πολιτικούς κλπ.
 • Σύμπτωμα βαρύ που γεμίζει πληγές τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, και που χρειάζεται επούλωση. Και η επούλωση σε τέτοια συμπτώματα που τα συναπαντούμε σε μούρες είναι να στείλουμε τις μούρες των συμπτωμάτων… για ξεκούραση!

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top