11/04/2021

Μα πας καλά Σκάρλετ που μας ζαλίζεις ότι «αύριο είναι μια άλλη μέρα»;

Επιθεώρηση Επικαιρότητας #242

Σκάρλετ

Η Σκάρλετ στο φινάλε της σινεμασκόπ επιτυχίας «Όσα παίρνει ο άνεμος» κοιτάει μπροστά, μάλλον στο μέλλον της, και μας άφησε παρακαταθήκη μια ακόμη ατάκα: Αύριο είναι μια άλλη μέρα!

Και τώρα εμείς μέσα στην σινεμασκοπ καραμπινάτη καραντίνα μας μετράμε τις μέρες, τις ώρες, τα λεφτά, τους λογαριασμούς, τα χρέη, τα συναισθήματα, τα κενά και στεκόμαστε στο παράθυρο και βλέπουμε μια έρημη πόλη.

Δε λέω, έχουμε κι εμείς τη Σκάρλετ μέσα μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούμε να γράψουμε την εφήμερη ιστορία μας με τις δικές μας ατάκες που ελπίζουμε ότι θα σαγηνέψουν με τη σπιρτάδα τους τους άλλους εν καραντίνα συνανθρώπους.

Πόσο όμως να σχεδιάσεις, ή και απλώς να αντιμετωπίσεις το «αύριο» όταν το «σήμερα» είναι πιο άδηλο και πιο θολό από το χθες; Η καραντίνα – που καλώς επιβλήθηκε – για τον covid 19 ανακάτεψε τον βάλτο που βρισκόμαστε και τώρα από τη λάσπη που έχει ανταριάσει δεν μπορούμε να δούμε το «αύριο» με την αισιοδοξία που είχε η καλλίπυγος Σκάρλετ.

Θα μου πεις κάποιοι από το φαΐ της καραντίνας δεν θα μπορούν να δουν μέλη του σώματός τους «αύριο», το …αύριο θα σκέφτονται;

Ξέρεις όμως πέρα από την πλάκα, που ίσως να είναι και ιαματική στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ο μεγαλύτερος ασθενής που ήταν στην εντατική πριν καν την έλευση του κορωονϊού στη ζωή μας είναι η οικονομία!

Η οικονομία γενικώς, και ειδικώς τα οικονομικά του κάθε σπιτιού ήταν σε μια περιδίνηση λόγω της κρίσης και τώρα είναι σε ένα σπιράλ θανάτου αφού τα απαραίτητα μέτρα λόγω ιού έχουν νεκρώσει τα πάντα.

Ακούω στη γειτονιά μου ότι κάποια μαγαζιά που έκλεισαν δεν θα ανοίξουν καν όταν αρθούν τα μέτρα. Φαντάζομαι ότι αυτό θα συμβαίνει και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο εφιάλτης της ανέχειας σε μια σκληρή και κυνική κοινωνία που έχει εκπαιδευτεί στο να κοιτάει την πάρτη της μου φαίνεται πιο ορατός από το αισιόδοξο σενάριο του καλύτερου «αύριο». Κι αυτό δεν είναι έκφραση απαισιοδοξίας αλλά νομίζω μιας ρεαλιστικής ματιάς στο τι συμβαίνει γύρω μας.

Η επόμενη μέρα θα είναι πιο οδυνηρή για τους περισσότερους.

Άσε που πιστεύω ότι χωρίς φάρμακο ή εμβόλιο δεν θα είμαστε ποτέ πια ασφαλείς ότι κάποια απαραίτητα μέτρα  δεν θα έρθουν για να ξανακλείσουν τα μαγαζιά και ότι κάποιοι συμπολίτες μας δε θα βρεθούν στον άσο και πάλι.

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 121, 1 επισκέψεις σήμερα)
Living in a ghost town, το καινούργιο τραγούδι των Rolling Stones (Video)
Symphonik, το νέο υπέροχο κόλλημα από τους Thievery Corporation

mm
About Γιάννης Καφάτος 1896 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*