17/08/2022

Η Μαρία Μαρκουλή γράφει για το live των Foo Fighters στο Ηρώδειο

Η Μαρία Μαρκουλή γράφει για το live των Foo

To ζήσαμε και αυτό και ήταν μοναδικό. Τους Foo Fighters στο Ηρώδειο, συναυλία διαφήμιση της Ελλάδας, του ροκ στο Ηρώδειο και στο εξής σημείο αναφοράς για άλλα τέτοια μουσικά, ωραία.

Γράφει η Μαρία Μαρκουλή στο mariamarkouli.com

Η μπάντα του Grohl, εκστασιασμένη από την εμπειρία την ίδια _ να παίζουν κάτω από την Ακρόπολη, έτσι;, δεν είναι και μικρό πράγμα – βρόντησε και άστραψε, πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρώτη φορά που έπαιζαν μπροστά σε ένα ανθρώπινο τείχος (είπαν) και δεν θα κάνουν άλλα είκοσι χρόνια να μας ξανάρθουν (υποσχέθηκαν).

 
Αποδεδειγμένα άλλωστε, frontman εξαιρετικός ο Dave Grohl στιγμή δεν άφησε να χαλαρώσει η επικοινωνία του με τον κόσμο, την μπάντα, τις κιθάρες που άλλαζε, ισορροπώντας έξυπνα ανάμεσα στην ουσία του ροκ και την ιδιαιτερότητα της περίστασης.
 
Και βέβαια – το είπε κιόλας – αυτή δεν ήταν μια τυπική Foo Fighters συναυλία, το είχαμε υπόψη, τόσες κάμερες παντού, κάμερες στη σκηνή, στο κοινό, κάμερες γερανοί, κάμερα-ρομποτάκι πίσω από τα ντραμς, για τις ανάγκες του έργου: Οι Foo Fighters κάτω από την Ακρόπολη στη σειρά Landmarks Live in Concert, με παρουσιαστή τον (Red Hot Chili Pepper) Chad Smith, που έκανε την εισαγωγή και κυκλοφορούσε πάνω κάτω μετά συνεχώς για να χορτάσει πέτρα και ιστορία.
 
 
 
Υπερπαραγωγή δηλαδή. Και by the way, οι Foo Fighters έχουν γράψει τα δικά τους «ντοκιμαντερίστικα» μίλια με την έξοχη – πραγματικά έξοχη – σειρά Sonic Highways, γιατί το ροκ είναι δρόμος και ο δρόμος σε βγάζει σε απίθανα μέρη. #must_see.
 
Τα ροζ ντραμς του Taylor Hawkins, oι γαλάζιες κιθάρες, η 8χρονη Harper Grohl που ο μπαμπάς της κάλεσε στη σκηνή και έπαιξε ντραμς, τα καινούργια τραγούδια, ένα εξαιρετικό κοινό!- μέτρησαν όλα στη βραδιά του Ηρωδείου. Τη βραδιά που είδαμε την μεγαλύτερη ουρά ανθρώπων να περιμένουν, από το Μετρό σχεδόν ως την είσοδο του Θεάτρου, που περάσαμε τέσσερις ελέγχους εισιτηρίων, που δείχναμε ταυτότητες, που μας τσέκαραν ανιχνευτές μετάλλων, που το Ηρώδειο έγινε χαρντ ροκ και – ξέρεις κάτι;- του πήγαινε πολύ.
 
 
 

** για την Ιστορία, οι Foo Fighters ήταν να ξανάρθουν. Το 1996, 14 Ιουλίου, στο Rock of Gods  αυτό που εξελίχθηκε σε Rockwave, στην Αποβάθρα 3 του Πειραιά, είχαν κυκλοφορήσει και αφίσες. Αλλά ακύρωσαν τελευταία στιγμή, λόγω ατυχήματος του Dave Grohl, είχε σπάσει πλευρά, ;όπως είπαν τότε οι ξένοι στους διοργανωτές (όπως μας θύμισε έγκυρη συναυλιακή πηγή). Ευτυχώς αυτή τη φορά, που το παιδί δεν έκανε τέτοιες τρέλες.

(Συνολικές Επισκέψεις 398, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*