20/04/2024

Με τον Eddie SpaceTime. Μουσική για φίλους και για μπαρ στο «Mega Vinyl Market»


Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Κείμενο: Ανδρέας Γιαννόπουλος

Δεν είχαν περάσει παρά δύο μέρες, από την επιστροφή του αστικού μύθου της Αθήνας , Eddie D' Argento από την Ρώμη και συναντηθήκαμε για να μιλήσουμε μέσα από τα βινύλια στο Γκάζι. Η μουσική, όπως κι ο ίδιος παραδέχεται είναι αυτό που μας ενώνει και η λύτρωσή της βρίσκεται στην ειρήνη, στην έμπνευση και στην αγάπη. Η μουσική, για τον ίδιο θα σας πει, πως ο χρόνος του ταξιδιού του μέσα στο διάστημα ακούγοντας τζαζ, ροκ κι όπερα ισούται με μια βραδιά σε ένα μπαρ, παίζοντας και συζητώντας.

 

Είναι βέβαιο πως, όπως κλείνουμε το στερεοφωνικό στο σπίτι που εκείνη την στιγμή έπαιζε ένα αγαπημένο μας σάουντρακ, έτσι κι επιλέγουμε μπαρ για να συνεχίσουμε με προτεραιότητα στην μουσική. Κι η νυχτερινή Αθήνα, έζησε μια τέτοια χρυσή εποχή, που διήρκησε για περισσότερο από πέντε χρόνια στο μπαρ 7 Jokers, με τον Eddie να μας ομορφαίνει τις βραδιές, να μας κρατά ενωμένους μέχρι το πρωί.

 

Στην έκθεση των βινυλίων, αναζητήσαμε τον ίδιο δίσκο, ( Coming from Reality του Sixto Rodriguez ), συζητήσαμε για τις τρεις μουσικές συλλογές με τίτλο "Το soundtrack της Πόλης" που επιμελήθηκε για το Comme il faux, της πλατείας Καρύτση και φύγαμε για να συναντήσουμε την Μαρία στο μπαρ.

 

Η ψυχή της ιστορικής έκθεσης κοσμημάτων Comme il faux, Μαρία Μποτονάκη, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες της, δεν είμαι σίγουρος αν το 2012 έκανε το κοσμηματοπωλείο – μπαρ ή το αντίθετο. Κι αυτό γιατί, η Μαρία όπως κι εμείς, είναι ένας άνθρωπος της τέχνης και της μουσικής. Στην Μαρία και στον Eddie λοιπόν, στο αγαπημένο μας μπαρ που φιλοξενεί εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών, παρουσιάσεις βιβλίων και θεματικές βραδιές, μιλάμε με αρετή, με μουσική και με ποίηση. Το βινύλιο αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό στον καθένα. Το πρώτο που άκουσε ή αγόρασε, το πρώτο που ένιωσε ή το πρώτο που έλιωσε στις στροφές. Γι' αυτά μπορούμε να μιλήσουμε και να θυμηθούμε και να γελάσουμε. Κι όσο η μουσική, σε όλα της τα είδη ή ονόματα παραμένει μία κι ίδια για μας, τόσο κι εμείς θα ελπίζουμε πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, μόνο με την αγάπη μας για αυτήν.

 


mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*