05/12/2023

Μια τόσο “ορφανή” ανακοίνωση, προϊόν παρθενογένεσης


Η διαδρομή μου στο Ραδιόφωνο 24/7 ήταν σύντομη. Δεν κράτησε ούτε ένα χρόνο. Έμαθα πολλά, κόντεψα να ξεχάσω ακόμα περισσότερο. Αυτό που έμαθα όμως την τελευταία εβδομάδα της εργασίας μου εκεί είναι πως υπάρχουν ανακοινώσεις, που γράφονται από τον …κανέναν, ερήμην μάλιστα ιδιοκτησίας, στελεχών, διοίκησης και διεύθυνσης. Μιλάμε για μια ανακοίνωση που δημοσιεύεται και παραμένει δημοσιευμένη στο μεγαλύτερο site του ομίλου, αλλά οι διοικούντες σε διαβεβαιώνουν ότι αυτή η ανακοίνωση …δεν υπάρχει. Ρώτησα προσωπικά τον ιδιοκτήτη, υψηλόβαθμα στελέχη και τον διευθυντή του σταθμού γι αυτή την ανακοίνωση και οι δύο απαντήσεις που πήρα ήταν “δεν την έγραψα εγώ” και “τέτοια ανακοίνωση δεν υπάρχει”.

Εν ολίγοις, το φαινόμενο περιγράφεται ως εξής: «Στην αρχή εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση και αυτοί μας είπαν «γιατί την βγάλατε;» και εμείς είπαμε ότι δεν την βγάλαμε, αλλά καλά τα λέει, όμως εμείς δεν υιοθετούμε αυτά που λέει». Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού θα ήταν περήφανος που προσχώρησε στη σχολή του “ο πιο δυναμικός όμιλος στον χώρο”.

Η ανακοίνωση αυτή συνεχίζει να υπάρχει αναρτημένη στο μεγαλύτερο site του ομίλου news247.gr, με παραπλανητικό τίλο «Παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία στο Ραδιόφωνο 24/7». Διευκρινιστικά και μόνο η απεργία δεν κηρύχθηκε ποτέ καταχρηστική, αλλά ποιος νοιάζεται για την ακρίβεια μιας είδησης όταν θέλει να πλήξει τους εργαζόμενους του.

Είναι προφανές ότι η δημοσίευση ενός κειμένου στο μεγαλύτερο μέσο ενός ομίλου ΜΜΕ υπέχει θέση δήλωσης ή ανακοίνωσης, ακόμα και αν δεν εκδίδεται επισήμως από κάποιο γραφείο Τύπου του ομίλου και έχει τίτλο «Δελτίο Τύπου» ή «ανακοίνωση». Φανταστείτε να αναρτήσω ένα κείμενο στο viewtag.gr όπου θα λέω ότι «το viewtag μπλα, μπλα, μπλα, το viewtag είναι αυτό, εκείνο ή το άλλο» να καταγγέλλω ότι κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν το viewtag και αν κάποιος με ρωτήσει γι αυτό το κείμενο να απαντώ ότι αυτό το κείμενο δεν το έγραψα εγώ ή ακόμα χειρότερα το περιεχόμενο αυτού του κειμένου …δεν υπάρχει.

Η χώρα για να βγει από την κρίση χρειάζεται την καινοτομία και αυτό που συνέβη με την εν λόγω ανακοίνωση ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι η πρώτη ανακοίνωση ομίλου ΜΜΕ, που γεννήθηκε από «παρθενογένεση», μια ανακοίνωση που δεν την έγραψε κανείς, υπάρχει αναρτημένη, αλλά ταυτοχρόνως …δεν υπάρχει. Λογικά αυτή η καινοτομία θα σαρώσει σύντομα τα βραβεία Νόμπελ, Πούλιτζερ και Όσκαρ ως πρωτότυπο σενάριο


mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*