24/05/2024

«Μικρό αναρχικό καλοκαίρι/Βαρκελώνη ’36» με την υπογραφή του Ακύλλα Καραζήση – Για δύο ακόμη παραστάσεις

Μικρό αναρχικό

Παρακολούθησα την μικρή εκδοχή μιας πολύ ιδιαίτερης παραστασης της ομάδας RMS MATAROA και την υπογραφή του Ακύλλα Καραζήση στη σκηνή της οδού Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα.
 Η παράσταση καταπιάνεται με τα γεγονότα του Ισπανικού Εμφυλίου, τα τρία εκείνα χρόνια πριν την απόλυτη επικράτηση του Φράνκο, τότε που ένα μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης βασισμένο στον αναρχισμό μετέτρεψε για λίγο την Ουτοπία σε πραγματικότητα. Με καθαρή κριτική ματιά πάνω στην ιστορία και τις ιδεολογίες, δοκιμάζονται τα θεατρικά όρια, περνώντας από το θέατρο ντοκουμέντο στη θεατρική αφήγηση, και ακόμα σε πιο λυρικές μουσικές φόρμες. Το σινεμά, μια συμφωνική ορχήστρα, όπως κι ένα jam session, φτιαγμένο από ήχους μαζεμένους απ’ το δρόμο, είναι κάποια από τα υλικά της προσπάθειας της ομάδας να συνθέσει μια νέα αφήγηση της ιστορίας του ισπανικού εμφυλίου. Μιας ιστορίας που αποτελείται από πολλές θραυσματικές εικόνες.Ένα έργο της ομάδας RMS MATAROA

Η παράστασταση που ξεκίνησε την πορεία της πέρσι την άνοιξη, θέλει να δείξει, όπως τονίζουν οι δημιουργοί της ότι τόσο ο δραματικός χρόνος όσο και τα όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας αποτελούν ένα πεδίο που μας καλεί να το επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς. Προσωπικά βρήκα ότι το κείμενο δεν μπόρεσε να πετύχει στο 100% την πρόθεση της ομάδας.
Ωστόσο οφείλω να πω ότι παρακολούθησα με ενδιαφέρον μια εξαιρετική διδασκαλία των ηθοποιών που μας χάρισε πολύ καλές ερμηνείες σε μια καλοκουρδισμένη παράστασή.

Τη δική σας άποψη μπορείτε να διαμορφώσετε αν δειτε τις τελευταίες δύο παραστάσεις το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή!

Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Εικαστική εγκατάσταση: Μάρω Μιχαλακάκου

Σχεδιασμός φωτισμών, φωτογραφίες: Μαριέττα Παυλάκη

Επιμέλεια κοστουμιών: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Γεωργακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας (αλφαβητικά): Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Κατερίνα Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Παραστάσεις

από 8 έως 23 Οκτωβρίου και μόνο για 6 παραστάσεις

Παραστάσεις: Σάββατο 20:30 – 23:00 (short version)Κυριακή 18:30 – 23:00 (long version)

Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/theater/mikroanarxikokalokairi/barkeloni-1/


mm
About Γιάννης Καφάτος 2277 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*