26/09/2023

Ντουέντε με τον Βασίλη Λέκκα στο Χαμάμ-δύο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 21 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Ντουέντε

Το “ντουέντε”, η ισπανική λέξη που μας πρωτοσύστησε ο Λόρκα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ανήκει στις λέξεις εκείνες που δεν παίρνουν μετάφραση, όπως το μεράκι και τόσες άλλες…

Είναι εκείνη η φλόγα που διαπερνά μερικούς ανθρώπους πάνω στην έκφραση της τέχνης τους, αλλά και στο πώς επιλέγουν να ζουν την ζωή τους κάθε μέρα: με πάθος, με αλήθεια, με τα μέσα τραύματα έκθετα στο Φως κι ας φέρουν Σκιές.

Με ντουέντε, λοιπόν, ο Βασίλης Λέκκας και η Γεωργία Δρακάκη, συνεχίζοντας την συνεργασία τους, υποδέχονται τον φετινό χειμώνα στο ατμοσφαιρικό Χαμάμ, έναν χώρο αναπόσπαστο συστατικό της μουσικής τους παράστασης, η οποία θα εξελίσσεται κάθε Σαββατόβραδο σε γιορτή και σε γλέντι, με την Αρχετυπική του Σημασία.

Σύμμαχοί τους, τα αγαπημένα τους τραγούδια, από όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου, τραγούδια που επικοινωνούν την ίδια την Ιστορία και τα Συναισθήματα, ενώ παράλληλα κοινωνούν μια βαθιά πίστη στην Ζωή και την Ομορφιά. Γιατί το τραγούδι είναι μια διαδικασία λυτρωτική, που οδηγεί, τελικά, στην Κάθαρση.

Με ρυθμό, με μελωδία, με εντάσεις και σιωπές, ας τραγουδήσουμε για άλλη μια χρονιά μαζί, ας θυμηθούμε όλα εκείνα που ξεκινούν από μέσα μας, μα είναι ικανά να αλλάξουν τον κόσμο.

Αυτό είναι μουσική. Αυτό είναι ντουέντε. Για δύο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 21 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου!

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Μπρουτζάκης (πιάνο)
Στάθης Σαββίδης (κιθάρα, μπουζούκι)
Χρήστος Ευαγγελάτος (κιθάρα)

(φωτογραφία: Παναγιώτης Γιαννούτσος)


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*