Η νύχτα που έφυγε ο Παύλος

Η νύχτα που έφυγε ο Παύλος –  Ξενοφών Κοντιάδης

Ένα πολιτικό και δικαστικό θρίλερ, βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα.
Στην παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας και συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah
P Φύσσας, θα μιλήσουν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μαγδα, η δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρύσα Παπαδοπούλου και ο συγγραφέας.

Η ιστορία του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μια αφήγηση που εκδιπλώνεται ακολουθώντας τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της. Μία ιστορία που πηγαίνει πίσω στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το ακροδεξιό παρακράτος, ακριβώς πενήντα χρόνια νωρίτερα.

Εκείνο το βράδυ του Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη και η νύχτα στην Αμφιάλη τον Σεπτέμβριο του 2013 όπως τις έζησαν τα θύματα και οι θύτες. Ο σχεδιασμός των δολοφονιών, ο εκφοβισμός, οι θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και συνδικαλιστών, οι απόπειρες συγκάλυψης, το παιχνίδι με το βαθύ κράτος, η σπαρακτική κραυγή της Μάγδας Φύσσα «Γιε μου, τα κατάφερες», η νίκη απέναντι στον φόβο, η αγωνία για την επόμενη μέρα.

Πληροφορίες για τον συγγραφέα:

Ο Ξενοφών Κοντιάδης είναι καθηγητής πανεπιστημίου και δικηγόρος.

Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Η τρέλα ν’ αλλάξουν τον κόσμο (2022).

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top