Δημήτρης Καρατζάς

Ο Δημήτρης Καρατζάς επιστρέφει στο Αρχαίο Δράμα με πρωταγωνιστή -έκπληξη!

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηρακλής Μαινόμενος» θα συνεχίσει τη μελέτη του πάνω στο Αρχαίο Δράμα, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς. Μετά τους εκπληκτικούς «Πέρσες» του Αισχύλου, που παρακολουθήσαμε στην Επίδαυρο το 2022, ο σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με μια λιγότερο δημοφιλή τραγωδία του Ευριπίδη.

Το έργο είχε παρουσιαστεί τελευταία φορά, από το Εθνικό Θέατρο, πριν 12 χρόνια, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Προς το παρόν, ο  Δημήτρης Καρατζάς βρίσκεται σ’ εντατικές πρόβες για την παράσταση «Ο Γλάρος», που αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας γύρω από το έργο του Τσέχωφ, μετά τις «Τρεις Αδελφές» (2020) και τον «Θείο Βάνια» (2022-23) και θα ανέβει στο Θέατρο Προσκήνιο, από 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, όμως, τρέχουν και τα καλοκαιρινά σχέδια.

Στο θίασο του «Ηρακλή Μαινόμενου», εκτός από ηθοποιούς που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, όπως η Στεφανία Γουλιώτη και η Ηρώ Μπέζου, θα δούμε και έναν πρωταγωνιστή- έκπληξη!

Ο λόγος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που δεν έρχεται αντιμέτωπος, πρώτη φορά με αρχαία τραγωδία – θυμίζουμε την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (2021), σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη αλλά και τον «Φιλοκτήτη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, το μακρινό 2004.

Αυτή την περίοδο, ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, μαζί με τον Γιάννη Μπέζο, στις «Αινιγματικές Παραλλαγές» που σκηνοθετεί μαζί με τον Σωτήρη Τσαφούλια, στο Θέατρο Βεάκη.

Ενώ, η Στεφανία Γουλιώτη ετοιμάζεται για πρεμιέρα, στις 8 Δεκεμβρίου, με το «The Doctor», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αμφι-Θέατρο.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top