11/08/2022

Ο «Ελληνικός Κόσμος» ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους.


Το φθινόπωπο μπήκε για τα καλά, η σχολική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά και ο Ελληνικός Κόσμος είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην προϊστορία με τον Χουμ και τη Νταν, στην Αρχαία Αθήνα, όπου θα γνωρίσουν τον Αριστοφάνη, αλλά και τις συνταγές των αρχαίων. Θα διδαχθούν μέσα από μύθους του Αισώπου, θα γίνουν θαλασσοπόροι, αρχαιολόγοι και θα ανακαλύψουν ένα σωρό πράγματα.

Προγράμματα Σαββάτου για παιδιά 3-5 ετών (με τους γονείς τους):

Σάββατο 1/10/16

«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα, θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν την φαντασία και δημιουργικότητα.

Σάββατο 8/10/16

«Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις 5 αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουνε την καθημερινότητα τους μέσα από αυτές.

Σάββατο 15/10/16

«Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν»

Ο Χουμ και η Νταν υποδέχονται τα παιδιά και τους γονείς στην "σπηλιά" τους. Μια εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρποί αλλά και αντικείμενα, τους δείχνουν πως ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.

Σάββατο 22/10/16

«Ο αέρας… ο παιχνιδιάρης»

Μέσα από παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις μεγαλύτερες κρυψώνες του αέρα. Η ημέρα αυτή περιλαμβάνει εξωτερικές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, ο χορός και παιχνίδια στην αυλή.

Σάββατο 29/10/16

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Μέσα απ' τον γνωστό μύθο του Αισώπου τα παιδιά θα μάθουν πως οι άνθρωποι χρειάζονται ο ένας τον άλλον παρά τις διαφορές τους.

Μέσα από παιχνίδια έκφρασης και αναπαράσταση των ρόλων, τα παιδιά θα ανακαλύψουν την δύναμη μέσα τους.

Πληροφορίες: 

  • Ώρα έναρξης: 11:30 

  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά 

  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) 

  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός 

  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης 

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μια διαφορετική θεματική. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οκτωβρίου είναι εμπνευσμένα από τον ελληνικό πολιτισμό.

ellinikos-01-viewtag

Προγράμμα Κυριακής για παιδιά 5-12 ετών:

Κυριακή 2/10/16

«Σκάψε, σκάψε. Κάτι θα βρεις»

Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν την μοναδική εμπειρία της ανασκαφής. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικόνες αναπαράστασης συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο.

Κυριακή 9/10/16

«Τα "Ιμεάκια" στο Ναυτικό»

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα πλαίσια της έκθεσης «Ιστορίες Ανδρείας». Τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν πυξίδες, αστρικούς χάρτες και μυστικούς κώδικες. Με θάρρος, ομαδικό πνεύμα και γνώση, θα γίνουν θαλασσοπόροι και θα γράψουν την δικιά τους ιστορία ανδρείας.

Κυριακή 16/10/16

«Αρχαίων μαγειρέματα»

Το πρόγραμμα αυτό είναι οικογενειακό. Μέσα από δραστηριότητες, παιδιά και γονείς μαθαίνουν τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούσαν, ομοιότητες και διαφορές με τη δική μας εποχή και φτιάχνουν σύγχρονα πιάτα με αρχαίες συνταγές.

Κυριακή 23/10/16

«Πάιζουμε Ειρήνη;»

Τα παιδιά γνωρίζουν τον Αριστοφάνη και αυτός τους μιλά για την Ειρήνη! Με βασικά εργαλεία, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση, τα παιδιά "μπλέκονται" στους στίχους της Αριστοφανικής «Ειρήνης» και ανακαλύπτουνε τον ποιητή, το έργο και τα μηνύματα του.

Κυριακή 30/10/16

«Η αρχαία Αθήνα με τα μάτια ενός παιδιού»

Ο μικρός Φαίδων προσκαλεί τα παιδιά για μια ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη του, την Αθήνα των κλασσικών χρόνων. Θα επισκεφτούνε το σχολείο, το σπίτι του, το γυμνάσιο, την αγορά. Και φυσικά, θα παίξουνε. Τα παιχνίδια που αγαπούσαν τα παιδιά τότε.

Πληροφορίες: 

  • Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη). 

  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά 

  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ 

  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ 

  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης 

(Συνολικές Επισκέψεις 177, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*