Ο Ιάσων Αποστολόπουλος για συζήτηση

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος για συζήτηση μετά την παράσταση: «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου»

Δημοσιευμένο τον Ιούνιο του 2023, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, το «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου» του Θανάση Τριαρίδη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου στο Studio Μαυρομιχάλη από τις  13 Μαΐου και για 8 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Ο ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος, θα παρευρεθεί τη Δευτέρα 3/6 στην παράσταση «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου» στο Studio Μαυρομιχαλη. Ένα ανατρεπτικό έργο για το θέμα των pushbacks και θα εχει συζήτηση με τον συγγραφέα του έργου και με το κοινό!

O κ. Αποστολοπουλος, μετά το τέλος της παράστασης, θα μιλήσει για το φλέγον θέμα της μετανάστευσης στην Ευρώπη και ειδικά για το καθεστώς επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο. Θα μιλήσει για τις διασώσεις προσφύγων που έχει λάβει μέρος στο Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο, στη θάλασσα μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης.

Επίσης, θα αναφερθεί και στο ντοκιμαντέρ του Σ. Κούλογλου που συμμετέχει “142 χρόνια”, ένα δικαστικό θρίλερ που περιγράφει τη ζωή μεταναστών που έχουν καταδικαστεί ως διακινητές. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό, αλλά οικεία ζοφερό μέλλον, ένας νέος υπάλληλος καταφτάνει στο περιβόητο γραφείο 20/4 της κρατικής υπηρεσίας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει σχεδίου: όσοι έπρεπε να πεθάνουν είναι νεκροί, όσοι παραμένουν χρήσιμοι είναι ακόμα ζωντανοί και η ανθρωπότητα φορτωμένη τα κρίματά της συνεχίζει τις ατελείωτες στροφές της. 

Πώς γράφεται η Ιστορία;  Είναι οι σημερινές μας πράξεις αυτές που διαμορφώνουν το μέλλον εκείνο το οποίο όλοι προσδοκούμε. Αλλά μήπως τελικά  η ελπίδα δεν έχει για όλους μας το ίδιο πρόσωπο; Ο άνθρωπος δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει να πιστέψει σε τίποτα. Ποια είναι η αλήθεια;  Η διαστρέβλωση οδηγεί στην πλήρη σύγχυση της αντίληψης του κόσμου.  Ένας κόσμος χωρίς αγάπη.

Συντελεστές

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης 

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαρνάς – Γιώργος Γκιόκας  

Σκηνικά – Κοστούμια: Ηρώ Παρδαβέλλα 

Μουσική: Οδυσσέας Τσούβαλης 

Σχεδιασμός φωτισμού: Κατερίνα Μαρία Σαλταούρα

Φωτογραφίες – video: Φίλιππος Μέμος 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Γιώργος Γκιόκας, Νίκος Μαρνάς, Λεωνίδας Μπακάλης, Νίκος Στεργιώτης

ΠαραγωγήSPEAK ART PRODUCTIONS AMKE

Πληροφορίες

Θέατρο «Studio Μαυρομιχάλη»

Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων

Τηλ 210 6453330

Πρεμιέρα: 13 Μαΐου

Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 μ.μ. 

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος)

Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/sfyrigma-trenou/  και τηλεφωνικά στο ταμείο του θέατρου.

Διάρκεια: 70’

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top