24/04/2024

Ο Κώστας Αρζόγλου στο «Αυτός και το πανταλόνι του»

Ο ανθρωπος που μια ζωη «ηθελε», μα ποτε δεν «μπορεσε»


 

Ο Κώστας Αρζόγλου παρουσιάζει τον μονόλογο, «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο άνθρωπος που μια ζωή «ήθελε», μα ποτέ δεν «μπόρεσε».

 

Με τον εξαιρετικό μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Αυτός και το πανταλόνι του», επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ο Κώστας Αρζόγλου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βάνας Πεφάνη, για δώδεκα μόνο παραστάσεις.

 

Ο μονόλογος που αποτελεί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, αναδεικνύεται σε ισχυρότατο διάλογο, καθώς προβάλλει τη σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου, με το ανελέητο περιβάλλον του, με το παρελθόν και το μέλλον του, με αυτά που ήθελε να κάνει και όσα τελικά έπραξε.

Μέσα σε μια κρίση αυτογνωσίας, παρελαύνουν τελματωμένες ελπίδες, γελασμένα όνειρα, ανεκπλήρωτοι έρωτες, στέρηση, μοναξιά, κοινωνική καταπίεση και εκμετάλλευση… Ο πρωταγωνιστής ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα έφευγα», εξομολογείται. Ποτέ όμως δεν έφυγε και ποτέ δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σε όλη του τη ζωή πάντοτε «ήθελε», μα ποτέ δεν «μπόρεσε»…

 

Οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα πολλών βουβών αναστεναγμών και η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της εσωτερικής αδυναμίας, αρκετών που αναγνωρίζουν κομμάτια του εαυτού τους, στον χαρακτήρα που σκιαγράφησε ο Καμπανέλλης. Αυτά είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού, στην καθολικότητα του ανθρώπινου.

 

Η παράσταση θα παίζεται από τις 4 έως και τις 15 Ιουνίου, στο Underground, έναν νέο θεατρικό χώρο στην Αθήνα, κάθε μέρα στις 21.00. Την Κυριακή η ώρα έναρξης της παράστασης, θα είναι στις 20.00.

 

UNDERGROUND

Κοραή 4, τηλ. 213 0370342

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Μουσική: Έλενα Κοσμά – ORESTIS

Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Γιουρμετάκη – Ανδρέας Παπαδάκης

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου – Πάνος Μπόρας

 

Γενική είσοδος: 12 ευρώ – Μειωμένο: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

Νόρα Μολυβιάτη


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*