24/06/2021

Ο Μάριος είναι αθώος. Οι διώκτες του είναι;


Ο Μάριος Ζέρβας αθωώθηκε. Αυτή είναι η καλή είδηση. Η κακή είδηση είναι ότι δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Οι συλλήψεις στο σωρό, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια, οι ξυλοδαρμοί, η πολυετής ταλαιπωρία ανθρώπων που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, η λογική του “ε, αφού τον συλλάβανε κάτι θα έκανε” είναι ανησυχητικά πυκνά. Αρκεί να θυμηθούμε την Ηριάννα και τον Περικλή που παραμένουν προφυλακισμένα με ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως “ταξίδεψε στη Βαρκελώνη”

Όταν ακόμα κι η εισαγγελέας της έδρας λέει ότι «πρέπει επιτέλους το κράτος, η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους» κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στην Αστυνομία και το γνωρίζουμε όλοι.

Ποιοι είναι αυτοί που κατασκευάζουν κατηγορητήρια; Ποιοι είναι αυτοί που φυτεύουν “στοιχεία”; Ποιοι είναι αυτοί που συλλαμβάνουν, χωρίς κανένα λόγο, έτσι γιατί δεν γούσταραν τη φάτσα κάποιου; Δεν έχουν όνομα αυτοί; Είναι νόμιμο κάποιο όργανο της Πολιτείας να κατασκευάζει κατηγορίες; Είναι αθώο το όργανο ό,τι κι αν κάνει; Δεν φέρει καμία ευθύνη ακόμα κι αν κάνει τη ζωή ενός πολίτης κόλαση; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο όλοι αυτοί; Δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα; Ή υπάρχει κάποιος νόμος που προβλέπει ότι κάποιος που έχει ράστα μαλλιά είναι εξ ορισμού ένοχος, ενώ είναι εξ ορισμού αθώος όταν κάποιος φοράει στολή; Όσο το «όργανο» νοιώθει ότι δεν έχει καμία επίπτωση η αυθαιρεσία του, η κατασκευή ή το φύτεμα στοιχείων, τέτοια περιστατικά θα δούμε και άλλα στο μέλλον.

Ο Μάριος είναι αθώος; Οι διώκτες του;

(Συνολικές Επισκέψεις 541, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*