27/09/2021

«Ο Μεγάλος Περίπατος» της Άλκης Ζέη. Δύο εκδόσεις με τη σφραγίδα της από το Μεταίχμιο

Ο Μεγάλος Περίπατος

Η Άλκη Ζέη ήταν για τα περισσότερα παιδιά που μεγαλώσαμε διαβάζοντας τα βιβλία της, η νεράιδα με τα καινά δαιμόνια. Την αγαπήσαμε και τώρα, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το φευγιό της, δύο εκδόσεις έρχονται να μας τη θυμίσουν.

Στις 12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς», μια εικονογραφημένη ιστορία γεμάτη νοσταλγία, ένα βιβλίο προφητικό, το τελευταίο της έργο, που θα συγκινήσει και θα αγγίξει τις καρδιές όλων μας.
Η πρέσβειρα της παιδικής μας λογοτεχνίας γράφει για ακόμα μία φορά με περισσή συγγραφική τέχνη και ωριμότητα μια υπέροχη ιστορία, που την εικονογραφεί ο Νικόλας Χατζησταμούλος, με την οποία ρίχνει μια λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας που δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία.
Στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, χτυπάει και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μία ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο. Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μιας γεμάτης ζωής.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον ΟΔΥΣΣΕΑ για την υποστήριξη της δράσης του. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Μυτιλήνη. Από την ίδρυσή του το 2012 (στο Βερολίνο) ξεκίνησαν προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

Στις 7 Δεκεμβρίου παίρνει σάρκα και οστά μια ιδέα που είχε το εκδοτικό σπίτι της Ζέη, το Μεταίχμιο και το είχε σχεδιάσει μαζί της πριν από έναν χρόνο. Η ιδέα άρεσε στην συγγραφέα και την αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και χωρίς κανένα δισταγμό.
Το εμβληματικό μυθιστόρημά της «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» γίνεται graphic novel για να φτάσει σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες. 

Ο Μεγάλος Περίπατος

Τη διασκευή υπογράφει η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς βιβλίων για παιδιά και νέους σήμερα, που γνωρίζει σε βάθος το σύνολο του έργου της Άλκης Ζέη, ενώ την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος.

Ο Μεγάλος Περίπατος

Και οι δύο δημιουργοί επιλέχτηκαν με την έγκριση της Άλκης Ζέη και δούλεψαν με μεράκι σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και τις δικές μας προσδοκίες.

Ο Μεγάλος Περίπατος


Το αποτέλεσμα είναι ένα graphic novel-φόρος τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Μια ιδανική πρόταση επίσης για δώρο και ένα πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

(Συνολικές Επισκέψεις 149, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1932 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*