20/09/2021

Ο Πάνος Μπίρμπας γράφει για τις «μέρες καραντίνας» και μας συστήνει το νέο του τραγούδι, «City Streets»

City Streets

Δεύτερη εβδομάδα καραντίνας. Και τώρα ήρθε η στιγμή που τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις, ήρθε η ώρα  να αποδειχθεί πόσο οχυρωμένο είναι πράγματι το σύστημα ώστε να ελέγξει τη διασπορά του ιού αλλά και πόσο προετοιμασμένος και ψύχραιμος είναι ο καθένας μας ώστε να προστατεύσει σωστά τον εαυτό του και τους γύρω του.

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, το social distancing είναι αναγκαίο καθώς μπορεί να σώσει πολλές ζωές. Μπορούμε λοιπόν και οφείλουμε σε αυτή την φάση να ξεχάσουμε τον κοινωνικό μας εαυτό. Συμφωνώ απόλυτα πως το πρώτο και βασικότερα ζήτημα μέσα σε όλη αυτή την ιστορία είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων και η διατήρηση της λειτουργίας του συστήματος υγείας. Μένουμε λοιπόν στο σπίτι για όσο καιρό μας ζητούν οι επιστήμονες.

Μέσα όμως σε όλο αυτό το οποίο βιώνουμε δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως αυτή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θυμίζει και κάτι από Όργουελ ή από το δυστοπικό αριστούργημα του Ζοζέ Σαραμάγκου «Περί τυφλότητος»

Χωρίς να θέλω να πλατειάσω περισσότερο πάνω στο τελευταίο και καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω πως πέραν της παρούσας κρίσης με τον Covid-19 υπάρχει και η επόμενη ημέρα και αυτό έχει να κάνει με το επίπεδο της κοινωνικής συνοχής, της ατομικής ελευθερίας και της ατομικής ευθύνης μας μετά από την εποχή της πανδημίας.
Εύχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου όταν ο Κορωνοϊός νικηθεί οριστικά, μαζί με αυτόν να νικηθεί και η σκοτεινή κοινωνία του ατομικισμού, η εθνικιστική απομόνωση, να επιστρέψει η ιδέα και ο σκοπός ενός ενιαίου εθνικού συστήματος υγείας το οποίο να είναι ικανό να περιθάλψει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να μην ανταλλάξουμε την ουσία της συνύπαρξης και της κοινωνικής συμπεριφοράς με κλειστά μυαλά και σφραγισμένα παράθυρα.

Πάνος Μπίρμπας

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του album “Finchley Road”, εμπνευσμένο από το Λονδίνο και την εκεί παραμονή του, ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει με το City Streets, το νέο του single στην Hidden Track Records.

Ένα μελωδικό κιθαριστικό κομμάτι, με μια γλυκιά μελαγχολία να κυλάει μέσα του. Ένα uptempo τραγούδι, ιδανικό soundtrack για μοναχικές νυχτερινές περιπλανήσεις, με την στιβαρή ερμηνεία του Μπίρμπα να φτιάχνει μια υπέροχα μελαγχολική και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα.

Ο τραγουδιστής των Dustbowl, μας αφηγείται στο City Streets μια ερωτική ιστορία, με την υγρασία των έρημων βρεγμένων δρόμων της πόλης, προλογίζοντας το νέο του album που ηχογραφεί και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Panos BirbasFacebook Instagram |Spotify

Διαβάστε ακόμη: Πάνος Μπίρμπας: Οι άνθρωποι, σήμερα, αποχωρίζονται τον πραγματικό εαυτό τους για να τον αντικαταστήσουν με τον ψηφιακό τους

(Συνολικές Επισκέψεις 259, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*