Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί Γρηγόρη Βαλτινό

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί Γρηγόρη Βαλτινό στο έργο «Η Ετυμηγορία» του Μπάρι Ρίντ

Το καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ «Η Ετυμηγορία» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη θεατρική περίοδο 2024-2025 στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η νέα μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Θέασις Δράσεις Πολιτισμού ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τον Οκτώβριο το θεατρικό έργο «Η Ετυμηγορία» του Μπάρι Ριντ. Τον ρόλο του μαχητικού και αδέκαστου δικηγόρου μιας σκοτεινής και περίπλοκης υπόθεσης ερμηνεύει ο μοναδικός Γρηγόρης Βαλτινός. Μετά την τεράστια επιτυχία της Κοντέσσας Βαλέραινας του Γρηγορίου Ξενόπουλου, ο Πέτρος Ζούλιας αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ένα βαθιά κοινωνικό δικαστικό δράμα σε μία φιλόδοξη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Θέασις Δράσεις Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το έργο:Το τρομερά επίκαιρο θέμα στις μέρες μας, της απονομής δικαιοσύνης, πραγματεύεται η πολυεπίπεδη ιστορία της Ετυμηγορίας. Ο Φρανκ Γκάλβιν, ένας ξεπεσμένος αλκοολικός δικηγόρος, αναλαμβάνει να δικαιώσει τη νεαρή πελάτισσά του, Ντέμπορα Ανν Κέι, που πέφτει σε κώμα από ιατρικό λάθος στο διάσημο νοσοκομείο της καθολικής εκκλησίας «Αγία Αικατερίνη», στη Βοστώνη. Εναγόμενοι στην υπόθεση είναι οι μεγαλογιατροί του νοσοκομείου, τους οποίους εκπροσωπεί ο αδίστακτος ισχυρός δικηγόρος Εντ Κονκάννον. Η αναζήτηση της αλήθειας και η ηθική δικαίωση του θύματος περνά μέσα από πολλά εμπόδια και ανατροπές. Ο Φρανκ Γκάλβιν θα τα βάλει με τη φαιδρότητα των θεσμών και την υποκρισία των ισχυρών. Η υπόθεση Ντέμπορα Κέι θα γίνει η αφετηρία μιας άλλης σχέσης με τον εαυτό του και την ουσία της ζωής του. Η ιστορία της Ετυμηγορίας δεν είναι άλλη από τη σύγκρουση του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας και της ανθρώπινης μονάδας που παλεύει με εντιμότητα και αξιοπρέπεια για έναν πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.

Η ταινία «Η Ετυμηγορία» (“The Verdict”, 1982) του Σίντνεϊ Λουμέτ με πρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν έχει αποσπάσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και το έργο έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη σκηνή του παγκόσμιου θεάτρου, αποσπώντας θετικές κριτικές και σχόλια από το κοινό.  

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί και συντελεστές της παραγωγής θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου.
Παραγωγή:
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού & Θέασις Δράσεις Πολιτισμού

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Φωτογραφία του Γρηγόρη Βαλτινού: Δημοκράτης Δημητριάδης
Φωτογραφία του Πέτρου Ζούλια: Μαριλένα Αναστασιάδου

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top