25/09/2023

Ο Robert Plant τραγουδά για τους πρόσφυγες


Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες φωνές της ροκ, ο Ρόμπερτ Πλαντ, αποφάσισε να δηλώσει έμπρακτα την στήριξή του στους πρόσφυγες. Ο fontman των θρυλικών Led Zeppelin θα ηγηθεί ενός μουσικού σούπεργκρουπ το οποίο σχηματίσθηκε για να στηρίξει οικονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μετανάστες που ζητούν πολιτικό άσυλο σε μία ξένη χώρα.

Αυτό το σούπεργκρουπ, το οποίο, εκτός από το θρυλικό βρετανό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη, περιλαμβάνει την γνωστή τραγουδίστρια Πάττι Γκρίφιν, και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ μουσικής και της αμερικανικής φολκ, όπως οι Εμιλου Χάρις, οι Στηβ Ερλ, Μπάντι Μάιλ και οι Milk Carton Kids, θα πραγματοποιήσει έντεκα εμφανίσεις στο πλαίσιο περιοδείας με την ονομασία "Λαμπεντούζα Τουρ", τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την υποστήριξη των προσφύγων.

 Ο Πλαντ θα εμφανισθεί σε τουλάχιστον επτά σόου, μεταξύ των οποίων στις 13 Οκτωβρίου στο Σικάγο, στις 18 Οκτωβρίου στην Νέα Υόρκη, και στις 21 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον." Είναι ένα ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό ζήτημα, δήλωσε η, Πάττι Γκρίφιν στη διάρκεια παρουσίασης της περιοδείας. Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ανάγκες και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο. Βασίζεται σε μία ιδέα του Ρόμπερτ Πλαντ, που ελπίζω οτι θα λειτουργήσει για καλό σκοπό. Θέλω η φωνή μου, μαζί με τις φωνές των φίλων μου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητηα στη ζωή τους, να τα αποκτήσουν", είπε η Γκρίφιν. 


mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*