στάθηδες

Ο Στάθης (Παναγιωτόπουλος) και οι στάθηδες που δεν ξέρουμε…

…προκαλούν πόνο γιατί ξερουν ότι δεν θα τιμωρηθούν όσο τους αξίζει

Η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, μέλους της ομάδας Ράδιο Αρβύλα, είναι μια ακόμη πτυχή της βίας που υφίστανται οι γυναίκες στην Ελλάδα.
Στην περίπτωση του γνωστού στο πανελλήνιο τηλεπαρουσιαστή, ραδιοφωνικού παραγωγού το φαινόμενο αποκτά μια ακόμη πτυχή: αυτή του διάσημου τύπου, που νομίζει ότι η αναγνωρισιμότητα του μπορεί όχι μόνο να του εξασφαλίσει ερωτικούς συντρόφους αλλά και η αίσθηση ότι έχει ένα ιδιότυπο ακαταδίωκτο.

Η κοπέλα που την μετέτρεψε σε πορνοσταρ για να εκτονώνονται όσοι επισκέπτονται τσοντοσελίδες, λέγεται ότι δεν έχει στήριξη από το σπίτι της, και μάλιστα σε δηλώσεις της στην Τατιάνα Στεφανίδου είπε ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Ευτυχώς η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σήκωσε ένα κύμα συμπαράστασης και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα της που τη στηρίζουν και της δίνουν να καταλάβει ότι δεν έχει κάνει κακό, δεν φταίει και ότι η ζωή της αξίζει περισσότερο από κάθε σκουπίδι που την εκμεταλλεύτηκε.

Η διασημότητα του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι βέβαιο ότι θα σβήσει. Ακόμη και η δήλωση του στην οποία μιλούσε για «απερισκεψία» δείχνει ότι η έπαρσή του είναι ακόμη εκεί. Η δημόσια συγγνώμη στο ίδιο κείμενο με την «απερισκεψία» δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει πόσο κακό έχει προκαλέσει.

Είναι κρίμα που η πολιτεία δεν έχει τα νομικά εργαλεία να τιμωρεί ανθρώπους σαν τον διάσημο Στάθη, γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλάπλασιοι άσημοι Σταθηδες και αντίστοιχα θύματα που δεν έχουν το κύμα συμπαράστασης του θύματος του παρουσιαστή των Αρβύλα.

Όχι, δεν είναι «κρίμα», μάλλον από συνήθεια το είπα έτσι. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα δικαιώματα των πολιτών έχουν μείνει στην απ΄ έξω από τα πολιτικά κόμματα που δεν δίνουν την δέουσα προσοχή και δεν έχουν την ευαισθησία και το πολιτικό θάρρος να θωρακίσουν κάθε πιθανό θύμα απέναντι σε οδυνηρές γραφειοκρατίες απόδειξης της κακοποίησης που έχει δεχτεί, και ούτε να τιμωρούν ικανοποιητικά αυστηρά τους δράστες.

Ο διάσημος Στάθης είναι δυστυχώς η κορφή ενός παγόβουνου που κρύβει πολύ πόνο και μοναξιά για τα θύματα αυτών των αρρωστημένων συμπεριφορών. Το να είμαστε εμείς με το μέρος των θυμάτων, όταν τα μαθαίνουμε, ή τυχαίνει να τα γνωρίζουμε είναι κάτι. Όμως, είπαμε. Η πολιτεία οφείλει να κόψει τη φόρα του Στάθη και των σταθηδων που δεν ξέρουμε.

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top