Μακάβριος

Ο Στίβεν Κινγκ έγινε 75 και εξακολουθεί να …τρομάζει! Ο Μακάβριος Χορός κυκλοφορεί

Τα 75 χρόνια έκλεισε ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του τρόμου Stephen King, μια ασταμάτητη μηχανή δημιουργίας σκοτεινών παραμυθιών, που έχει ταξιδέψει γενιές και γενιές βιβλιόφιλων στον ανατριχιαστικό κόσμο του και εξαιτίας του άπειρα φωτάκια νυχτός μένουν μόνιμα αναμμένα.

Δεκάδες βιβλία, αμέτρητες ιστορίες, εκατομμύρια πωλήσεων ανά τον κόσμο, ανεξάντλητες μεταφορές στη μικρή και μεγάλη οθόνη, καυστικές παρεμβάσεις στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί πιστά επί δεκαετίες, νέοι θαυμαστές που ανακαλύπτουν παλιές και καινούριες ιστορίες του, ορκισμένοι πολέμιοι που λατρεύουν να τον αμφισβητούν.

Η φθινοπωρινή μας αναγνωστική σεζόν ξεκινάει ανήμερα των γενεθλίων του, με καυτά νέα από το σύμπαν του Stephen King!

 Ανήμερα των γενεθλίων του, στις 21 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε για 1η φορά στα ελληνικά η εμβληματική μελέτη του O Μακάβριος Χορός. Μια ανατομία του τρόμου, δομημένη σε δέκα κεφάλαια με γερή δόση χιούμορ και με παραδείγματα αντλημένα από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.
 
*Από τις 5 Οκτωβρίου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix την κινηματογραφική μεταφορά της πρώτης από τις 4 νουβέλες που περιέχονται στο βιβλίο Μόνο αν μυρίζει αίμα με τίτλο Το τηλέφωνο του κου Χάριγκαν.
 
*Το 2023 προβλέπεται συναρπαστικό για τους φίλους του King! Το νέο του βιβλίο Fairytale θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, ενώ έχει προγραμματιστεί ήδη η μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Paul Greengrass.
 
*Παράλληλα, μέσα στο έτος θα επανακυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος δύο από τα εμβληματικότερα έργα του: Το Κριστίν και το Πράσινο Μίλι.
 
*Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του δεύτερου κατά σειρά κυκλοφορίας μυθιστορήματος του King Σάλεμς Λοτ στον κινηματογράφο ορίστηκε για τον προσεχή Απρίλιο, αφήνοντάς μας αρκετό χρόνο να βυθιστούμε στις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου και να ανατρέξουμε στις παλαιότερες τηλεοπτικές μεταφορές του.
 
Ευχόμαστε χρόνια πολλά στον απόλυτο μετρ του σασπένς και του τρόμου και ελπίζουμε να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να μας χαρίζει ιστορίες από το σκοτεινό του σύμπαν!
Τα τελευταία χρόνια οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του έργου του, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό τόσο τα νέα όσο και εμβληματικά βιβλία του σε νέες μεταφράσεις, με νέα εξώφυλλα και συχνά χωρίς περικοπές και με επιπλέον υλικό ακυκλοφόρητο μέχρι στιγμής στα ελληνικά. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας 31 νέα και κλασικά έργα του ενώ σύντομα η λίστα μας θα μεγαλώσει περισσότερο.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top