27/06/2022

Οδηγός: Πώς να γίνεις ο Ευρωπαίος που δεν ήθελες ποτέ να είσαι


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γενέθλια. Γίνεται 60 ετών. Και όλοι οι ηγέτες θα συγκεντρωθούν στη Ρώμη, για να συγχαρούν τους εαυτούς τους και θα επιβεβαιώσουν ότι όλοι οι κάτοικοι αυτής της Ένωσης δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι ποτέ στην ίδια θέση. Κάποιοι στον ατίθασο Νότο αντιδρούν. Κι αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να είσαι ευτυχής. Και έχεις πολλούς λόγους. Να μερικοί από τους κυριότερους:

 

– Η Ευρώπη οφείλει να είναι πολλών ταχυτήτων. Κι αυτό θα πρέπει να σου αρέσει. Όλα έχουν διαφορετικές ταχύτητες. Από έμβυα όντα μέχρι τις μηχανές. Δεν τρέχει το τσιτάχ το ίδιο με τη χελώνα. Το Φιατάκι  το ίδιο με την Πόρσε. Η διαφορά ταχυτήτων υπάρχει στην ίδια τη ζωή και διασφαλίζει την ισορροπία. Μην είσαι αρνητικός λοιπόν στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. Είναι κάτι σαν ένας φυσικός νόμος, μια φυσική κατάσταση. Και θα πρέπει να είσαι πολύ θρασύς για να θέλεις να μεταβάλεις φυσικούς νόμους. Μην βλέπεις τον εαυτό σου σαν Θεό. Είναι ανώριμο.

 

– Μπορεί να μη συνέβαλες καθόλου στην καταστροφή της χώρας σου, να ήσουν απλώς ένας μισθωτός που τα έβγαζες δύσκολα πέρα, αλλά σκέψου ότι μπορείς, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, να γίνεις ένας μάρτυρας. Και μπορεί ο μάρτυρας να μην περνά καλά στη δική του ζωή, αλλά μετά  θάνατον αναγνωρίζεται. Ορισμένες φορές μάλιστα λατρεύεται. Γιατί γυρνάς την πλάτη στην προοπτική να γίνεις μετά θάνατον άγιος;

 

– Είσαι συνταξιούχος και βλέπεις την σύνταξή σου να μειώνεται; Ε, και; Οι ηλικιωμένοι κάποτε περνούσαν στερήσεις, πολέμους, αρρώστιες κι εσύ θέλεις να ζήσεις μες τις ανέσεις και να γίνεις μαλθακός στα γεράματα; Και στο κάτω- κάτω σκέψου τα παιδιά σου. Είναι δυνατόν εσύ να παίρνεις τα διπλάσια από τα 400 ευρώ της κόρης σου; Θα πρέπει να είσαι περήφανος που μειώνεται η σύνταξή σου. Έτσι συμβάλεις στο να έχουν λιγότερα βάρη τα νέα παιδιά και να μην εθιστείς στην άσκοπη κατανάλωση και γίνεις παλιοχαρακτήρας στα γεράματα.

 

– Είχες μαγαζάκι και το έκλεισες το αντιαναπτυξιακό ρημάδι; Θα πρέπει να χαίρεσαι με την ευρωπαϊκή προοπτική να πιάσεις δουλειά στον τομέα σου, αλλά ως υπάλληλος πολυεθνικής. Μπορεί ο μισθός να είναι χαρτζιλίκι, αλλά σκέψου πόσο πιο σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο θα έχει πλέον η χώρα σου. Άλλωστε η πολυεθνική δεν θα σου απαγορεύσει ποτέ να δουλεύεις με τον ίδιο ζήλο, σαν να ήταν δικό σου μαγαζί.

 

– Το ξέρω ότι σου αρέσει να καταναλώνεις. Και πολύ σωστά. Δεν σου έδωκε ο βορράς προϊόντα να το κάνεις; Δεν προσαρμόζονται όλα στη νέα σου ζωή; Μια LED τηλεόραση π.χ. που έκανε 1.200 πριν από μερικά χρόνια που έπαιρνες 1.200 ευρώ, τώρα που παίρνεις 400 ευρώ κοστίζει 400 ευρώ. Είδες πώς προσαρμόζονται όλα στις ανάγκες σου; Τι θα πει «όλα αυτά κατασκευάζονται στην Κίνα»; Η πατρίδα μας, Ευρώπη, έχει όραμα για σένα. Δέξου να γίνει ο μισθός σου 200 ευρώ (και να μη δεχτείς, τόσο θα γίνει) και τότε θα δεις πώς θα επενδυθούν δισ. στη χώρα σου και θα είσαι ΕΣΥ που θα κατασκευάζεις τηλεοράσεις και κινητά. Είδες που όλα έχουν μία λύση;

 

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι στις ταινίες συμπαθής είναι συνήθως ο πιο φτωχός, αυτός που υποφέρει. Γιατί παραπονιέσαι αφού σου έχει δοθεί Α’ ανδρικός ή Α’ γυναικείος ρόλος; Θέλεις να γίνεις πλούσιος και να σε μισεί όλος ο κόσμος; Σκέψου το δράμα αυτών των ανθρώπων που αναγκάζονται να γίνουν φιλάνθρωποι για να κερδίσουν μια σταγόνα απ’ αυτό που εσύ έχεις χωρίς κόπο.

 

– Σκέψου το σα να μαθαίνεις κολύμβηση. Και μάλιστα σε δυσμενείς συνθήκες. Μες τα σκατά. Μετά απ’ αυτήν την εκπαίδευση τίποτα δεν μπορεί να σε τρομάξει. Είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

 

Βγες τώρα στο μπαλκόνι σου και βάλε μια σημαία της Ε.Ε. Αν είσαι πιστός πες «Δόξω τω Θεώ, είμαι Ευρωπαίος», αν είσαι οπαδός βροντοφώναξε «Ευρώπη, κι ας μη γαμήσω ποτέ»

(Συνολικές Επισκέψεις 385, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*