Χρυσαυγίτες

Οι Χρυσαυγίτες, η Αστυνομία κι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί

Ο Θωμάς Γιάκομπι, οι νεοναζί, η αστυνομία και τα πραγματικά άβατα

 Η επίθεση που δέχτηκε ο Γερμανός ανταποκριτής από ακροδεξιούς νεοναζί στο συλλαλητήριο που κάλυπτε στο Σύνταγμα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι νεοναζί, χρυσαυγίτες, ζουν και βασιλεύουν.

Κάθε φασιστοειδές φοβάται τη δημοσιότητα των έργων του. Ο δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας για τα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής με τον τίτλο: «Χρυσή Αυγή. Προσωπική υπόθεση»

Τα «παιδιά» τον γνωρίζουν. Βλέπεις όπως όλοι μας, και ο Γιάκομπι ενυπόγραφα μιλάει για τον καρκίνο αυτόν της κοινωνίας μας.
Οι δράστες κρύβονται στην ανωνυμία και την ανοχή. Και το κάνουν γιατί μπορούν.

 Διαχρονικά οι θύλακες της Χρυσής Αυγής μέσα στην Αστυνομία έχουν καταγγελθεί αλλά ουδέποτε έχουν εξαρθρωθεί.

Δεν μου αρέσουν οι «συμψηφισμοί» αλλά αυτό είναι μάλλον ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Πρωθυπουργού: να απαλλάξουν την αστυνομία από τα ακροδεξιά φασισταριά που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε όποιον διαφωνεί με τον διχαστικό λόγο τους.

Είναι σαφείς οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις καταγγελίες και το γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε μετά την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Είναι επίσης σαφές ότι δεν χωράει πολιτική σπέκουλα στο θέμα.

Ναι θέλω μια αστυνομία να  είναι αποτελεσματική, να σέβεται το Σύνταγμα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό και όχι να είναι «φερετζές» για ανομίες των χρυσαυγιτών με ή χωρίς «βούλα».

Πρέπει και οι ίδιοι οι αστυνομικοί να διαφυλάξουν το κύρος τους. Για να τους σέβεται ο πολίτης πρέπει να αποτινάξουν από τους κόλπους τους όλα αυτά τα επικίνδυνα φασιστάκια που καλύπτουν τις ακροδεξιές πρακτικές.

Αυτό είναι το πραγματικό άβατο! Αυτό είναι ένα στοίχημα: Να καθαρίσει η αστυνομία από τα ακροδεξιά στοιχεία της.
Κι όποια πολιτική δύναμη το καταφέρει αυτό, πέραν των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων θα έχει προσφέρει μια πραγματική υπηρεσία στην δημοκρατία της χώρας μας.

Όπως εμείς οι πολίτες πρέπει να κόβουμε τον βήχα στους φασίστες της «διπλανής πόρτας» έτσι και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να κόψουν την όρεξη σε κάθε φασιστοειδές που νομίζει ότι μπορεί να βυσσοδομεί εναντίον της Δημοκρατίας και να τραμπουκίζει πολίτες – ό,τι δουλειά κι αν κάνουν.

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top