06/12/2023

Οι μασκοφόροι σώζουν

Επιθεώρηση Επικαιρότητας @267

μασκοφόροι

Ποιος να το φανταζόταν στις Δημοκρατίες αστικού δυτικού τύπου, τις ίδιες που πριν χρόνια καταπολεμούσαν την τρομοκρατία με κάμερες παντού για να βλέπουν ποιος πάει πού, ότι θα καλούσαν τους πάντες να κυκλοφορούν με μια μάσκα. Οι μασκοφόροι με την κρατική βούλα είναι εδώ.

Οι μασκοφόροι πολίτες στις καθημερινές συναλλαγές τους είναι η νέα πραγματικότητα της νέας κανονικότητας.

Πόση ειρωνεία όμως κρύβει η ζωή και πώς γίνεται, η ζωή και η πραγματικότητα με τις ανάγκες της, ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος!

Οι μάσκες επέστρεψαν, οι μάσκες πέφτουν, οι μάσκες σώζουν και μια απύθμενη βλακεία μας περιβάλλει.

Οι μάσκες, λοιπόν, επέστρεψαν παντού στους εσωτερικούς χώρους των καθημερινών μας συναλλαγών αφού τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν ανησυχητικά και επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλειά μας.

Την ίδια ώρα που οι μάσκες με την υπουργική απόφαση επιστρέφουν οι μάσκες της χαλάρωσης και του «ωχ αδελφέ» πέφτουν.

Κρατική ευθύνη και προσωπική υπευθυνότητα πάνε χεράκι-χεράκι και ελπίζουμε ότι μπορεί να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι μάσκες που επέστρεψαν και προϋπάντησαν τον καυτό Αύγουστο στην Ελλάδα ίσως είναι μια λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη ασπίδα στην διασπορά των κρουσμάτων.

Το παζλ τον Μάρτιο ήταν πιο απλό. Γενικό λοκ ντάουν και πάπαλα. Τώρα όμως, που απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, και φυσικά αποφασιστικότητα τα πράγματα ζορίζουν. Το παζλ έχει χιλιάδες κομμάτια που μοιάζουν τόσο μεταξύ τους που δεν είναι εύκολο να το συμπληρώσει κανείς.

Ακόμη και οι «παντογνώστες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δυσκολεύονται να μας λαμπαδεύσουν τη σοφία τους για το «έργο» που ζούμε.

Βεβαίως έχει ενσκύψει και μάλιστα σε έντονο βαθμό η απύθμενη ηλιθιότητα που λέει ότι η μάσκα μας κόβει τον αέρα, (ενώ τόσα χρόνια δεν έχουν αναφερθεί μαζικοί θάνατοι γιατρών που χειρουργούν φορώντας μάσκα για πολλές ώρες), ότι το αυτόματο θερμόμετρο μας γεμίζει με τσιπάκια και δεν ξέρω γω τι άλλη μπούρδα.

Προφανώς οι ίδιοι που διακινούν όλη αυτή την βλακεία έχουν στους κόλπους τους τους ίδιους που αφήνουν ανεμβολίαστα τα παιδιά τους να παθαίνουν και να πεθαίνουν ίσως από ιλαρά κλπ.

Το θέμα είναι σοβαρό, η υγεία μας και η οικονομία μας κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και την νέα εξάπλωση του.

Ειδικά για την οικονομία τα μαντάτα μόνο μαύρα είναι. Όταν ακούς την σκληρόπετση κυρία Λαγκάρντ που τώρα ηγείται της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να λέει ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021, καταλαβαίνεις εύκολα ότι η οικονομία της Ευρώπης και του πλανήτη είναι σε τρομακτική ύφεση λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Μασκοφόροι λοιπόν με αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι ώρα να μοιράζουμε ευθύνες. Αυτοί που τις έχουν θα τις χρεωθούν και ελπίζουμε ότι θα πράξουν το ίδιο σωστά με τις κινήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Εμείς όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε την ευθύνη της υγείας μας και της υγείας των ηλικιωμένων γονιών μας, των παιδιών και των φίλων μας στην τύχη της.


Μασκοφόροι και προσεκτικοί! Το προηγούμενο διάστημα, της άγριας καραντίνας, μακάρι να μην χρειαστεί να το ξαναζήσουμε. Γιατί ένα νέο λοκ ντάουν μπορεί να γλυτώσει ζωές δεν είμαι βέβαιος όμως ότι θα γλυτώσει την οικονομία – τόσο συνολικά όσο και στον μικρόκοσμο της γειτονιάς, της πόλης, ή του χωριού καθενός από εμάς.

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2167 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*