26/02/2024

Οι ομάδες κάνουν τη διαφορά – Είδα «Την Κυριακή έχουμε γάμο» της ομάδας «Αυτή και Αυτοί»

Αυτή και Αυτοί

Χρόνια τώρα ο Γιάννης Ξανθούλης έχει βρει τρόπους να μου μιλάει μέσα από τα βιβλία και τα θεατρικά του έργα. Στο ραδιόφωνο, ήταν η αιτία για τις ελάχιστες στιγμές ακρόασης ενός ραδιοφωνικού σταθμού που κάποτε άντεχε την άλλη γνώμη, αλλά δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για ραδιόφωνα γιατί στη δεκαετία του ΄50 που διαδραματίζεται η δράση του έργου «Την Κυριακή έχουμε γάμο» είχαν μόνο τρανζίστορ.

Η βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο δεύτερο υπόγειο που παίζεται η παράσταση για δεύτερη χρονιά παρακαλώ ήταν υπέροχη. Ζεστή – πολύ για τέλη Οκτώβρη – αλλά υπέροχη.

Η ομάδα «Αυτή και Αυτοί» κατάφεραν να μας μεταφέρουν στο Ξανθουλικό σύμπαν ψυχή τε και σώματι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο συγγραφέας, όπως λέει έχει δώσει τις «ευλογίες» του στην απόδοση του μυθιστορήματός του στο σανίδι.

Η πρωτότυπη σύλληψη της σκηνοθεσίας του Ανδρέα Ψύλλια με την σκηνογράφο-ενδυματολόγο Αλεξάνδρα Μπαρή έχουν απογειώσει το κείμενο (διασκευή: Αυτή και Αυτοί  και Σπύρος Κορώνης)  που ενώ παραμένει πιστό στην ιστορία που έστησε ο Γιάννης Ξανθούλης, καταφέρνει να δημιουργήσει το δικό του αυθύπαρκτο σύμπαν μέσα στο οποίο με μέτρο και φοβερό ρυθμό οι ηθοποιοί κυριολεκτικά κεντάνε αλλάζοντας ρόλους με τον ευρηματικό τρόπο αλλαγής κουστουμιών στο λεπτό χωρίς να χάνουν σε ύφος, ένταση και τα χαρακτηριστικά του ήρωα/ηρωίδας που μας αποδίδουν από τη σκηνή.

Ελένη Αληφραγκή, Σπύρος Αναστασίνης, Τερέζα Καζιτόρη, Ηρώ Κόκκινου, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Σωτηριανάκου, Τάσος Χαλάς, και Αντρέας Ψύλλιας είναι όλοι τους τόσο όμορφα βαλμένοι στους ρόλους τους και τα δίνουν όλα χωρίς υπερβολές και μας χαρίζουν πολύ δυνατές ερμηνείες.

Η πρωτότυπη Μουσική της: Ελένη Αληφραγκή, που βρίσκεται επί σκηνής και τα φώτα της παράστασης από τον Γιάννη Καραλιά είναι ακόμη δύο σημαντικοί λόγοι για την επιτυχία της παράστασης.

Σε μια εποχή η μοναξιά επικρατεί, και  οι κατά μόνας προσπάθειες περισσεύουν οι ομάδες τελικά κάνουν τη διαφορά. Και η ομάδα «Αυτή και Αυτοί» κάνει τη διαφορά στην παράσταση «Την Κυριακή έχουμε γάμο» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το θέατρο είναι γεμάτο και γι’ αυτό αν θέλετε να δείτε μια παράσταση που θα σας συγκινήσει και θα σας κάνει να γελάσετε κλείστε τις θέσεις σας γιατί, «Την Κυριακή έχουμε γάμο»

Γιάννης Καφάτος

Πληροφορίες:

Το βιβλίο «Την Κυριακή έχουμε γάμο» του Γιάννη Ξανθούλη κυκλοφορει από τις εκδόσεις Διόπτρα

Η διανομή των ρόλων:
Αντρέας Ψύλλιας: Παππούς 
Σπύρος Αναστασίνης: Ιορδάνης 
Τερέζα Καζιτόρη: Μαθήτρια, Φαίδρα, Άννα
Γεωργία Σωτηριανάκου: Βικτώρια, Μέντιουμ, Κοραλλία, Γαργαρίτσα, Κυριάκος 
Πάνος Μαλικούρτης: Δάσκαλος, γιατρός, γιός δραμινής, Γαργαρίτσα, Λαλάκος,
Κοραλλία, Σύρμω, Εδουάρδος, Βαρλάμης, Μακρής 
Ηρώ Κόκκινου: Ελιάνα (φίλη Βικτώριας), γιατρός, Δραμινή, Γαργαρίτσα, Σύρμω,
Λαλάκος, Κένταυρος, Κοραλλία 
Τάσος Χαλάς: Αντώνης, σφαίρα Μέντιουμ, Λαλάκος, Σύρμω, Βαρλάμης, Μακρής
Ελένη Αληφραγκή: Μουσική επιμέλεια, στίχοι, μουσική, τραγούδι

Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30

Παρασκευή & Σάββατο

Εισιτήρια: 13€ (Κανονικό), 10€ (Μειωμένο)

Προπώληση: Ticketservices

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206,

(Ύψος Χαμοστέρνας)Ταύρος,

Τηλ.: +30 210 341 8550

Facebook page: https://www.facebook.com/profile.php?id=100067577680458

Instagram page: https://www.instagram.com/auth_ki_autoi/?hl=el


mm
About Γιάννης Καφάτος 2207 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*