24/02/2024

Είμαστε όλοι Περιστεριώτες, Σε Γενικές Γραμμές, ή Η ΝοN playlist της επικαιρότητας #26

Περιστεριώτες

Βασικά βλέποντας τους συρμούς του ηλεκτρικού από το μπαλκόνι μου σκέφτομαι πως εμείς οι Πατησιώτες και οι Ανωπατησιώτες και οι Κατωπατησιώτες θα μπορούσαμε να γίνουμε καλοί τεχνικοί τρένων. Η τεχνολογική μνήμη υπάρχει μέσα μας, όπως στους σκύλους ο λύκος. Και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που τακτοποίησε σε μια φράση την Γεωγραφία των προσδοκιών που πρέπει να έχουν οι νέοι Έλληνες.

 #metonKyriako

Δεν είναι να μιλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημόσια. Όταν το κάνει ξεπλένει τι αμαρτίες του Σύριζα. Και ο κατά τα άλλα αριβίστας Αλέξης φαντάζει φάρος λογικής. 

Από τη συλλογή “Κυριάκος Μητσοτάκης οι κοτσάνες που πέταξα δημόσια” κρατώ ως κορυφαία εκείνη του παιδιού που ανέβηκε στον Υμηττό και αφού άκουσε εξωγήινο αποφάσισε να αλλάξει  φύλο. Το είπε στη Βουλή!!!

  #kotsana

Αναζητώ ψυκτικό για 4 κλιματιστικά. Συντήρηση ενόψει καλοκαιριού. Ξέρετε κανέναν ή να πάω Περιστέρι;
#καλύτερα_να_μασάς

Ο σεξισμός στη Βουλή είναι μια παρωνυχίδα( που χαίνει ασταμάτητα βεβαίως-βεβαίως) μπροστά στο σεξισμό που συναντάς στα ΜΜΕ, και στην καθημερινότητά του ο καθένας.
Ο Ψαριανός είναι μια παρενέργεια αυτού του φαινομένου, όπως όταν τρως χαλασμένα όστρακα αγορασμένα μισοτιμής καθαρά Δευτέρα μεσημέρι, την ώρα που οι χαρταετοί είναι ψηλά και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να κλείσουν.
Πριν ρίξουμε όμως το ανάθεμα ας σκεφτεί ο καθένας μας: Πότε σχολιάσαμε, ή σκεφτήκαμε για μια γυναίκα κάτι που δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις της σε όποιον τομέα ειδικεύεται αλλά με την εμφάνισή της … ?
(όχι ότι αυτό δικαιολογεί τους ψαριανούς της πολιτικής! Να εξηγούμαστε!)

#σεξισμός

Οι δημοσιογράφοι, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, κάνουν μια δύσκολη δουλειά. Το να καις το αυτοκίνητο ενός δημοσιογράφου, θα έπρεπε να σημαίνει κινητοποίηση από όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Κάποιος θέλει να μας φιμώσει. Το γεγονός ότι μια επίθεση, μια ακόμη επίθεση εναντίον δημοσιογράφου, της Μίνας Καραμήτρου εν προκειμένω, αντιμετωπίσθηκε με πύρινες ανακοινώσεις κι όξω από την πόρτα, δείχνει τα χάλια του κλάδου (μας)!!!
 
Και προτιμώ ελεύθερους δημοσιογράφους, κι ας διαφωνώ με ό,τι λένε (γενική παρατήρηση, δεν αφορά στην συγκεκριμένη επίθεση που δέχτηκε η Μίνα Καραμήτρου) παρά φοβισμένους – γιατί θα κάνουν και φοβισμένους πολίτες!
Γενικά οι αυτόκλητοι κήνσορες μου χαλάνε την αισθητική και με φοβίζουν!
#ελευθερία_του_λόγου

40 κόμματα, σχηματισμοί και ομάδες κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές. Ωραίο είναι αυτό, να θέλει κόσμος και ντουνιάς να εκλεγεί για να εκπροσωπήσει … κι εδώ αρχίζουν τα θέματα: Ποιον, με ποια πολιτική θέση, με ποιο κοινωνικό πρόγραμμα, ποιο οικονομικό πρόγραμμα;
Δηλαδή άλλο ψωνάρα άλλο ευρωβουλευτής.  Άλλο το «δικαίωμα στο όνειρο» κι άλλο εκπροσωπώ μια χώρα, έναν λαό! (που είναι τσακισμένος από την κρίση)
#είμαι_υποψήφιος_άρα_υπάρχω

Μου αρέσει πολύ και για πολλούς λόγους το Αthens Technopolis Jazz Festival.

 Χτες έγινε η παρουσίαση των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος στο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαϊού ως τις 2 Ιουνίου 2019 στην Τεχνοπολή. Και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν το εικαστικό περιβάλλον του φεστιβάλ. Στα σοβαρά το βλέπω ως μάθημα γραφίστικης. Η πόλη θα δείξει πιο ενδιαφέρουσα, πιο όμορφη με τη δουλειά τους.
#ATJF

Αυτή είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, πίσω από το Hilton όπου κάθε μέρα χιλιάδες τουρίστες έρχονται να γνωρίσουν την πόλη μας.

#poli_vroma

Ελπίζω οποίος δήμαρχος και αν εκλεγεί να βάλει σε πρώτο στόχο μια Αθήνα καθαρή!!! #ekloges

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!
Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.


mm
About Σε Γενικές Γραμμές 55 Articles
Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, ιστορίες καθημερινής τρέλας. Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*