21/05/2022

Παγκόσμια ημέρα σοκολάτας – Τα δεύτερα γενέθλιά μου

ημέρα σοκολάτας - Τα δεύτερα

Ειλικρινά θα σας μιλήσω και από καρδιάς! Ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου δεν ασχολήθηκα με τις παγκόσμιες ημέρες διαφόρων εννοιών! Παγκόσμια ημέρα αγκινάρας, παντόφλας, βρώμικης κάλτσας, χεσμένου τεντόπανου και πάει λέγοντας! Επίσης ποτέ μα ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ποιος ορίζει ότι πρέπει να γιορτάζουμε όλα τα παραπάνω και ποια μέρα! Όμως, ειδικά σήμερα, η λογική της παγκόσμιας ημέρας με συμφέρει και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!

 

Σήμερα, που λέτε, είναι παγκόσμια ημέρα σοκολάτας! Ε, μη μου πείτε πως δεν μας συμφέρει όλους! Αφορμή ψάχναμε για την καθημερινή μας υπερβολική κατανάλωση και επιτέλους βρέθηκε η δικαιολογία! Να μη γιορτάσουμε βρε αδερφέ οι απανταχού άρρωστοι με τη σοκολάτα; Να μην πεταχτούμε μέχρι το περίπτερο να πάρουμε καμιά ΙΟΝ αμυγδάλου (ξέρω, γκρίζα διαφήμιση αλλά δε με νοιάζει!) καμιά Break φουντούκι, καμιά Serano και βλεπουμε;

Να μην πεταχτούμε στο πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο για προφιτερόλ; Για σοκολατόπιτα; Για πάστα σοκολατίνα ποντικάκι; Για μια μους σοκολάτα; Έστω για 4 μπάλες παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας;

Ένας φίλος χθες, μου έδωσε τον τίτλο αυτού του θέματος που διαβάζετε όταν τον πληροφόρησα πως σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα σοκολάτας! “Τα δεύτερα γενέθλιά σου”, μου έγραψε πολύ εύστοχα γνωρίζοντας καλά πως με τη σοκολάτα διατηρώ ερωτικές σχέσεις! Και μόνο ερωτικές; Και ιατρικές, θα έλεγα, αφού πολλές φορές θα δεχόμουν μια σοκολάτα σε ενέσιμη μορφή όταν βρίσκομαι σε επείγουσα ανάγκη!

Ξέρω ότι γελάτε με την περίπτωσή μου αλλά σας το έχω πει πολλές φορές πως αν τη σοκολάτα δεν τη ζεις έντονα, είναι καλύτερα να το γυρίσεις στις μπάρες δημητριακών! Όχι, ειλικρινά τώρα! Με φαντάζεστε εμένα να τρώω μπάρες βρώμης με drops σοκολάτας; Θα πείτε ότι αρρώστησα και με το δίκιο σας!

Σήμερα, λοιπόν, γιορτάζει όλη η γη! Φανταστείτε μια ολόκληρη γη από σοκολάτα, γεμιστή με μικρά σουδάκια που θα είναι γεμιστά με πραλίνα! Εντάξει, μην απορείτε! Φανταστείτε ότι όταν πάω στο φαρμακείο να ζητήσω Panadol μπερδεύομαι και ζητάω προφιτερόλ! Προχωρημένη κατάσταση δηλαδή!

 

Παγκόσμια ημέρα σοκολάτας σήμερα και το απολαμβάνω όσο ποτέ! Απολαύστε το κι εσείς αγαπητοί μου αναγνώστες γιατί η σοκολάτα φτιάχτηκε για να καταναλώνεται! Φτιάχτηκε για να μας ανεβάζει τη διάθεση! Φτιάχτηκε για να μας κάνει πιο γλυκούς! Και λίγο πριν φύγω εγώ και οι σοκολάτες μου, ένα θα σας πω: Ο Σεπτέμβρης αν δροσίσει, σοκολάτα θα μυρίσει!

Βασίλης Κριμπάς

(Συνολικές Επισκέψεις 873, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*