26/06/2022

Παίρνουμε ανάσα δημοκρατικής αισιοδοξίας! Ο Νότης Μαυρουδής για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Νότη Μαυρουδή

Παίρνουμε λοιπόν ανάσα δημοκρατικής αισιοδοξίας!
Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης, με την οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση, ισχυροποιεί την άποψή μας πως όλα αυτά τα ρεμάλια, που έσπερναν τον θάνατο, τον φόβο και το νταηλίκι με σημαία τον αγκυλωτό σταυρό και τα ναζιστικά κατάλοιπα, δεν είναι μόνο νοσταλγοί ενός φρικτού παρελθόντος, αλλά στυγνοί εγκληματίες τού σήμερα.

Τα δημοκρατικά και πανανθρώπινα ιδανικά σήμερα, πέτυχαν μια περήφανη νίκη που θα την ονομάσουμε «ιστορική». Θα μας διευκολύνει στην καθημερινή προσπάθεια να συμμετέχουμε, να αντιδρούμε και να εμποδίζουμε πάντα παρόμοια γεγονότα, ώστε να εκλείψουν όλα τα φαινόμενα που συνθέτουν τη φασιστική λογική. Το σύμβολο του Παύλου Φύσσα και της μάνας Μάγδας, θα λειτουργεί στο εξής ως παράδειγμα και συνείδηση για όλους μας.

Όμως, ας αναρωτηθούμε μήπως τελειώσαμε με τον φασισμό; Θα ήταν όνειρο α π α τ η λ ό μια τέτοια εικασία. Οι χιλιάδες των ψηφοφόρων τής πάλαι ποτέ κοινοβουλευτικής ΧΑ, δεν έχουν εξαφανιστεί. Οι «φωλιές» επώασης των αβγών τού φιδιού, εξακολουθούν να υπάρχουν. Η προσωπική μας εγρήγορση, θα πρέπει να είναι καθημερινή μας έγνοια.
Ας μείνουμε όμως, προς το παρόν, στη σημερινή δικαίωση από το δικαστήριο. Είναι κι’ αυτή ένα δείγμα πολιτικού πολιτισμού.

Νότης Μαυρουδής

(Συνολικές Επισκέψεις 84, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Νότης Μαυρουδής 383 Articles
Κιθαριστής, συνθέτης, αρθρογράφος

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*