30/09/2023

Παραμονή Χριστουγέννων. Σ’ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, ένας νεαρός με λοστό προκαλεί χάος…


Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής (Pancretan Association of America/PAA) και η εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View συνένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 4-5 λεπτών) η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η στάθμευση σε χώρους που προορίζονται για άτομα με κινητικά προβλήματα, η παρακώλυση κεκλιμένων επιπέδων πρόσβασης, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο, καθώς και η πραγματικότητα της ελλιπούς χωροταξίας είναι τα κύρια θέματα που θα θίγει αυτή η ταινία μικρού μήκους. Θα δείξουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τις συνήθειές του και απαιτώντας καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά του.

Ο διαδικτυακός τόπος #RespectLife αποτελεί μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε:

1) Μπορείτε να μοιραστείτε τις προσωπικές σας ιστορίες (βιντεοσκόπηση από το κινητό) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά τη μετακίνηση στην πόλη σας. Ανεβάστε την ιστορία σας στην πλατφόρμα #RespectLife (βλ. δικτυακό τόπο για περισσότερες λεπτομέρειες) ώστε να δώσετε έμπνευση για να δημιουργήσουν το σενάριο που θα βοηθήσει να θίξουν τα προβλήματα αυτά.

2) Κάντε μια δωρεά που θα τους βοηθήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής αυτής της ταινίας μικρού μήκους. Οποιοδήποτε ποσό θα αποτελέσει βοήθεια!

www.respectlife.gr


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Αντώνης Ρέλλας εναντίον Θοδωρή Παπαδουλάκη για το βίντεο «Ο αδελφός μου» - viewtag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*