Ποιος είναι αυτός που

Ποιος είναι αυτός που…;

Θέλω να μου πείτε ποιος είναι αυτός που κιτρινίζει τα δόντια των παιδιών μου μόλις τα έχουν βουρτσίσει, που λερώνει τα χέρια τους μόλις τα έχουν πλύνει που τσαλακώνει τα ρούχα τα καθαρά και φρεσκοσιδερωμένα μόλις τα βάλουν. Και το σημαντικότερο που εξαφανίζει βιβλία και τετράδια την ώρα που κάθονται να διαβάσουν. 

Αμ αυτός ο άλλος, ο τρομερός, που παίρνει τη μια κάλτσα από κάθε ζευγάρι και αφήνει την άλλη μόνη σαν το λεμόνι και μαζεύονται μετά οι μονές κάλτσες και κλαίνε μαραζωμένες σε λεκάνες, σακούλες ή ακόμη πάνω στα καλοριφέρ (τάχα μου κάνουν θερμά λουτρά να τους περάσει το μαράζι που χάσανε το ταίρι τους…). Ποιος είναι, τον ξέρει κανείς;

Επίσης θέλω να μου πείτε ποιος είναι αυτός που λερώνει την τουαλέτα στη δουλειά όταν σε ένα γραφείο 20 ατόμων όλοι βγαίνουν από εκεί απηυδισμένοι και συζητούν πόσο προσεχτικοί είναι όλοι τους.

Ποιος παίρνει την τελευταία κούπα καφέ και δεν ετοιμάζει για τους επόμενους. Και ποιος επιτέλους καπνίζει στο γραφείο και όταν έρχεσαι το πρωί μυρίζει μπαγιάτικη τσιγαρίλα, ενώ όλοι οι συνάδελφοι το έχουν κόψει  ή λένε πώς το έχουν μειώσει το ρημάδι. 
Θέλω να μου πείτε ποιος είναι αυτός που πετάει τα σκουπίδια του στο δρόμο και αφήνει σκουπίδια στις παραλίες, όταν όλοι σεβόμαστε το περιβάλλον και προσέχουμε και επίσης να μου δείξετε και τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους και λερώνουν όλα τα πεζοδρόμια . Πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον ένα αδέσποτο σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο στην Αθήνα και τα περίχωρα, αν κρίνω από το πόσο βρώμικα είναι τα πεζοδρόμια.
Δεν τα βλέπω αλλά σίγουρα υπάρχουν, αφού ΌΛΟΙ… οι ιδιοκτήτες σκύλων όλοι μαζεύουν τις ακαθαρσίες των δικών τους ζώων.
Ψάχνω να βρω επίσης αυτόν που κλείνει συστηματικά με το αυτοκίνητό του τα πεζοδρόμια ή παρκάρει εκεί που στρίβει το λεωφορείο, που μετά κορνάρει ο οδηγός του για να ακούσει ο ένοχος ξεσηκώνοντας  όλη τη γειτονιά και κλαίνε τα μωρά και γαυγίζουν τα σκυλιά.
Επίσης αυτόν που αγαπά να βάζει δυνατά τη μουσική κάθε μεσημέρι στις τέσσερις και ανοίγει την αλληλογραφία μου. Αφού όλοι οι γείτονες κάνουν το ίδιο παράπονο, άρα έρχεται από άλλη γειτονιά. 
Τέλος μήπως ξέρετε κανέναν που να ψήφισε τους βουλευτές μας στις εκλογές; όχι μόνο στις τελευταίες αλλά και στις προηγούμενες. Γιατί όλοι τους είναι «ανάξιοι», «ανίκανοι να διοικήσουν» και «τα παίρνουν», αλλά αφού δεν τους ψήφισε κανείς μας πώς βγήκαν;
Αφού κανένας γνωστός μου δεν ευθύνεται γι’αυτά και προφανώς ούτε εγώ, τότε ποιός ;;;
Girl on the Spot

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top