22/09/2023

Από Πλανητάρχης Πραξικοπιματίας

Γράφει ο Νότης Μαυρουδής

Από Πλανητάρχης

Εν τέλει, όλα κινδυνεύουν να ανατραπούν! Ακόμα και τα πιο σίγουρα, τα πιο αυτονόητα.
Η 6η Ιανουαρίου (2021) δείχνει πως το ’21 δεν θα είναι όπως επιθυμούσαμε και υπολογίζαμε, «καλύτερο». Ο προς αναχώρηση πλανητάρχης Τραμπ, εμφανίστηκε ως κοινός εν δυνάμει δικτάτορας, πραξικοπηματίας, ως μαθητούδι του Πινοσέτ και των διαφόρων καθαρμάτων της ιστορίας, που κάθε τόσο ξεφυτρώνουν, μη διστάζοντας να καταλύουν κάθε σύνταγμα, κάθε θεσμό, ακόμα και το ισχυρό (υποτίθεται) Αμερικανικό Καπιτώλιο!


Τα διαδραματισθέντα γεγονότα εκεί, εάν δεν εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις, η χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τής… Μέκκας της Δυτικής Δημοκρατίας και της αυστηρής τήρησης των νόμων, δεν θα γινόταν πιστευτή.

Τώρα είναι η ευκαιρία τής αποκαθήλωσης του Αμερικάνου χιτλερίσκου και του «λαού του»·αναμενόμενη απ’ όλους η παραδειγματική τιμωρία, για να υπενθυμίσει, ίσως, στους όμοιούς του, πως ο διχασμός, οι φυλετικές διακρίσεις, η πολιτική ως προσωπική μπίζνα και επικοινωνιακή πρακτική, η ηγεσία που αρνείται να συνεργασθεί με άλλα κράτη για τα ζωτικά προβλήματα του Πλανήτη, δεν μπορούν όλα αυτά να σταθούν και να επιβιώσουν στο πλαίσιο των προηγμένων χωρών του 21ου αιώνα.
Τα θλιβερά γεγονότα αναστάτωσαν όλο τον κόσμο, ο οποίος αναρωτιέται πλέον εάν η Αμερική θα μπορέσει να υπερβεί τα χάσματα και τους κοινωνικούς γρίφους που την πληγώνουν και αν θα ξεπεράσει την επιλογή μιας τέτοιας ποιότητας ηγέτη· να εκλέγεται δηλαδή τέτοια θλιβερή και επικίνδυνη φιγούρα, στον ανώτατο θώκο της εξουσίας, που να προεδρεύει έστω και για μια ημέρα…
Ας ξεπλύνουν τώρα τη ντροπή! Ο πολιτισμός περιμένει…

Νότης Μαυρουδής  (7/1/2021)


mm
About Νότης Μαυρουδής 421 Articles
Κιθαριστής, συνθέτης, αρθρογράφος

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*