10/12/2022

Πώς ερωτεύτηκα ένα γεωμετρικό σχήμα…


Να σας πω την αλήθεια, τη γεωμετρία δεν την κατάλαβα ποτέ μου! Δεν τη χώνεψα! Μου καθόταν στο στομάχι! Και ακριβώς επειδή δεν υπήρχε σόδα ή χάπι εναντίον της γεωμετρίας, έπαιρνα 8 στο τρίμηνο και ήμουν και ευχαριστημένος!

Ευτυχώς, για μένα, τα σχολικά χρόνια τελείωσαν και σας ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι από αυτούς που λένε αυτά τα τόσο ροζ σχόλια περί παιδικών χρόνων και πινέζας στην καρέκλα του Καθηγητή της Γαλλικής! Μα με τίποτα όμως! Ευτυχώς, λοιπόν, τελείωσα το σχολείο, απόλαυσα τα φοιτητικά μου χρόνια και φυσικά έδωσα στα γλυκά και κατάλαβαν μέχρι να τα μάθω ΟΛΑ!!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μάγο αλλά αν μου κλείσετε τα μάτια και μου βάλετε στο στόμα διάφορα γλυκά, σας υπόσχομαι πως θα τα ανακαλύψω άπαντα! Βάλτε στοίχημα! Με συμφέρει απολύτως! Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας! Πώς ερωτεύτηκα ένα γεωμετρικό σχήμα!

Υποθέτω πως όλοι το καταλάβατε! Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη, ένα ανηφόρισμα μέχρι το Πανόραμα. Ξέρετε, εκεί στου Ελενίδη! Μετά από ξενύχτι με πιοτό μέχρι πρωίας! Μετά από μπουγάτσα και σοκολατούχο γάλα! Πρωί πρωί στου Ελενίδη με το πιο μισητό σχήμα να γίνεται το πιο γλυκό, το πιο αγαπημένο!

 

Τρίγωνα Πανοράματος! Ασφαλώς δεν σε κάνουν να μάθεις από την αρχή γεωμετρία αλλά ίσως με τη γλύκα τους να μετριάζουν το μίσος προς αυτήν! Τρίγωνα! Πολλά τρίγωνα! Με δροσερή κρέμα patisserie και να τα τρως δέκα δέκα! Κι ας μην ισχύει κάτι τέτοιο στη γεωμετρία! Ισχύει στη ζαχαροπλαστική που κατά τη γνώμη μου είναι ισχυρότερη επιστήμη…γιατί έτσι μου αρέσει!

Τρίγωνα Πανοράματος και για την επιστροφή! Κούτες ολόκληρες και για κέρασμα αλλά και για τον δρόμο! Με τόσα τρίγωνα νομίζω ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα κατά το γνωστόν άσμα “τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά”! Αλλά θα προτιμήσω να πω άλλο τραγούδι με μία μικρή παραλλαγή:

Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα

εσύ που βγάζεις τα καλύτερα…γλυκά!

Βασίλης Κριμπάς


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*