Πόσο χώρο αφήνεις στην ακροδεξιά;

Πόσο χώρο αφήνεις στην ακροδεξιά;

Σκέψεις με το φόβο της επερχόμενης ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Βλέπεις όπως όλες οι Εκλογές, έτσι και οι Ευρωεκλογές αν μας προφύλασσαν από περιπέτειες θα ήταν παράνομες.

Έτσι  ψηφίζουμε μεν τα γνωστά και μετά λουζόμεθα τα άγνωστα που όμως τα «γνωστά» τελικά αποφασίζουν ότι μας χρειάζονται για να έρθει η ανάπτυξη και να φύγει η πιτυρίδα. Για την πυρίτιδα που βρωμίζει την Ήπειρο, το σπίτι μας λέξη. Κιχ!

Νομιμοφρόνως πάμε στις κάλτσες – κάλπες αλλά το ανυπέρβλητο σαρδάμ του ΓΑΠ δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου – ξεκάλτσωτοι καθότι θέρος (τρύγος αργεί και ο πόλεμος είναι εδώ, τα είπαμε αυτά) και οι πολιτικοί μας ελπίζουν ότι θα βρούμε ουρές από άλλους ψηφοφόρους.

Βλέπεις πιο πολύ από την αρνητική σου ψήφο, μικροί μεγάλοι εκείνο που φοβούνται είναι η αποχή. Αφού μας έχουν μάθει να μην ενοχλούνται από την ανοχή μας η αποχή μας τους καίει και τους τσουρουφλίζει. Μαζί κι εμάς όμως αφού οι γνωρίζοντες λένε ότι η ακροδεξιά κερδίζει από την αποχή των …άλλων!

Βεβαίως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο και η ελπίδα – θα πρόσθετα εγώ – να πάνε για μπανάκι όχι μόνο οι προοδευτικοί ψηφοφόροι αλλά και οι ακροδεξιοί αφού κι αυτοί γκανιάζουν από τη ζέστη εξίσου… Αλλά αυτά είναι εικασίες. Κι όποι@ λέει ότι ξέρει με βεβαιότητα τι θα βγάζει η ευρωκάλπη μάλλον μας κοροϊδεύει αφού οι γκαστρωμένες κάλπες δεν δείχνουν με υπέρηχους τι περιέχουν.

Το θέμα είναι ότι αφού ξέρουμε ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς, ε οι προοδευτικοί ας μην το παίξουν «και καλά υπεράνω» και να πάρουν τα κουβαδάκια στο αυτοκίνητο, να περάσουν να ρίξουν μια ψήφο, ό,τι θελουν αρκεί να μην πάει σε νεοφασισταριά και ακροδεξιά άτομα που μόνο πίσω θέλουν να γυρίσουν την Ευρώπη και τα προσωπικά και κοινωνικά δικαιώματα! Η ακροδεξιά είναι όπως τα αέρια. Όσο χώρο της αφήσεις θα τον καταλάβει. Οπότε… Τράβα ψήφισε!

Γιάννης Καφάτος

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top