30/11/2022

Πόσοι προσκλήθηκαν στη «γιορτή της Δημοκρατίας»; Επιθεώρηση Επικαιρότητας #175


Πάντα καλοκαιρινή γεμάτη ιδρώτα, όπως αυτοί που αγωνιούν.

Η γιορτή της Δημοκρατίας που γιορτάστηκε χθες στο Προεδρικό με πολιτικούς που μάλλον ο ένας δεν ήθελε να βλέπει τον άλλο, να κάθονται αναγκαστικά σε κάτι παλιομοδίτικα φερ φορζέ μόνο θλίψη προκαλεί.

Δεν πειράζει αν άργησε ο Βαρουφάκης να πάει να καθίσει με τους αρχηγούς, ούτε τα βλέμματα αμηχανίας-βαρεμάρας-εκνευρισμού (διαλέξτε ό,τι σας ταιριάζει) μεταξύ των υπολοίπων.

Άλλωστε τη Δημοκρατία πρέπει να γιορτάζουμε καθημερινά με «καλεσμένους» άπαντες, και χωρίς κώδικα ντυσίματος! (Dress code)

Ας πούμε η μεγαλύτερη γιορτή που γιόρτασε η Δημοκρατία ήταν νομίζω η 7η Ιουλίου, τότε που οι νεοναζί υπόδικοι έμειναν εκτός Βουλής – παρά τη γκρίνια που βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω!

Επίσης, να το ξαναπώ και συγγνώμη αν σας κούρασα, σιχαίνομαι να διαβάζω: Τι φορέσανε οι κυρίες που πήγαν στη δεξίωση.

Δεν είναι πολύ δημοκρατικογιορτινό ο διαχωρισμός. Έλεος πια!

Και δε με νοιάζει αν οι δημοσιογράφοι δε θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ και πρέπει να μας γεμίσουν σελίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικό χρόνο με τις γυναίκες και τα φορέματά τους.

Η Δημοκρατία δεν πρέπει να «γιορτάζει» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Δημοκρατία γιορτάζει όταν οι χθεσινοί καλεσμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο κάνουν ό,τι μπορούν ώστε όλοι, και τονίζω: ΟΛΟΙ, ανεξαιρέτως οι πολίτες και οι κάτοικοι αυτού του τόπου να μπορούν να χαίρονται τα αγαθά της!

Η Δημοκρατία δε γιορτάζει όταν υπάρχουν πολίτες άνεργοι, όταν αγωνιούν αν η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα, ή θα χάσουν το σπίτι τους.

Η Δημοκρατία δε γιορτάζει όταν υπάρχουν παιδιά (και γονείς) στοιβαγμένοι σε «δομές», «κάμπους» …τελικά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής και χωρίς μέλλον!

Η Δημοκρατία δε γιορτάζει όταν οποιοσδήποτε φοβάται να κυκλοφορήσει οπουδήποτε στην πόλη, τη χώρα!

Ναι, να χαρούμε για τη γιορτή τους, αλλά να αισθανόμαστε ότι «μας κάλεσαν» αλλά προτιμήσαμε να πιούμε να τη γιορτάσουμε με τους φίλους μας και όχι σε ένα κοσμικό γκαλά!

Και του χρόνου, με περισσότερη Δημοκρατία, για όλες και όλους!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2029 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*