03/12/2023

Πυροβολισμοί και «πυροβολισμοί» – Αμφότεροι γεννούν πολλές σκέψεις είτε είσαι 16χρονος Ρομά, είτε Καϊλή

Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Πυροβολισμοί

Ο πυροβολισμός ενός 16χρονου παιδιού, που έκλεψε 20 ευρώ σε βενζίνη  την παραμονή της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, από έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και τα όσα ακολούθησαν χαρακτήρισαν την εβδομάδα που πέρασε.
Εντελώς δε, «συμπτωματικά» εκείνη την ημέρα ο Πρωθυπουργός, από όλες τις ημέρες του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την καταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ για αστυνομικούς και λιμενικούς. (Δεν θα σχολιάσω τώρα ότι οι πυροσβέστες έμειναν πάλι στην απέξω). Προσωπικά αν δεν υπήρχε ο κανονικός πυροβολισμός στο κεφάλι του παιδιού από τον Αστυνομικό, «πυροβολισμό» θεωρώ την επιλογή αυτής της μέρας.
Ας μείνω όμως και σε έναν ακόμη «πυροβολισμό» που ήρθε από τας Βρυξέλλας. Εκεί χωρίς πολλά «μα μου σου του» η Έυα Καϊλή και οι άλλοι που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με σακούλες γεμάτες ευρώ οδηγήθηκαν στα κρατητήρια με την κατηγορία του χρηματισμού.

Καθένα από τα «μπαμ» αυτά έχει τη σημασία του και τον αντίκτυπό του και γεννάει πολλές σκέψεις.
Ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 16χρονου δεν θα έχει καλή κατάληξη αν το παιδί, ο κλέφτης αν θέλετε, δεν τα καταφέρει στη μάχη που δίνει στην εντατική. Πρώτα για τον ίδιο, τη γυναίκα τα παιδιά αλλά και την ευρύτερη οικογένειά του. Οι Ρομά της Ελλάδας είναι στα κάγκελα και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που λένε «να τα κάψουν όλα αν πεθάνει το παιδί».
Ξέρεις αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Να ωθείς δηλαδή κάποιους να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ξεσηκωθούν για οποιοδήποτε λόγο να το κάνουν. Όχι όμως να ψάχνουν άλλους να κάνουν αυτό που ονειρεύονται και δεν τολμάνε. Είναι ξέρεις το ίδιο με αυτούς που λένε: πού είναι οι νέοι, οι «χι» οι «ψι» και δεν ξεσηκώνονται. Περιμένουν δηλαδή να βολευτούν και να αντιμετωπίσουν την απραξία τους με τις πράξεις των άλλων. Δεν μου φαίνεται καθόλου δίκαιο αυτό.

Το φαινόμενο των Αστυνομικών που πυροβολούν στο ψαχνό (εκ του αποτελέσματος – ασχέτως των προθέσεων τους)  πρέπει να σταματήσει. Η αστυνομία δεν είναι δικαστής και η θανατική ποινή έχει καταργηθεί, ευτυχώς, εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας. Κανείς δεν αξίζει να θανατώνεται ή να μένει φυτό επειδή η αστυνομία νομίζει ως νοοτροπία συνολική ή ατομική, ότι είναι υπεράνω των νόμων. Βεβαίως ότι ο Κορκονέας κυκλοφορεί ελεύθερος δεν δίνει καλό παράδειγμα αλλά, αυτή τη δικαιοσύνη έχουμε και οφείλουμε να την προφυλάξουμε μπας και γίνει καλύτερη. (φυσικά κρίνοντάς την!)

Τέλος πάντων οι πυροβολισμοί δεν έχουν ποτέ καλό αποτέλεσμα.
Όσο για τους «πυροβολισμούς» τύπου Καϊλή στη φυλακή, πάλι σε σκέψεις μας βάζουν αφού όλοι λέμε μεταξύ μας: αν είχε συμβεί εδώ αυτό … πρώτα θα έφταιγαν τα μέσα, οι μαδουραίοι που στοχοποιούν πολιτικούς κλπ κλπ και μετά όσοι πιάστηκαν με τη γίδα στον ώμο!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2164 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*