19/06/2018

το tweet της ημέρας...

Μάθημα επανάστασης: Πάρε πρώτα πτυχίο #δε_μας_χαιρετάς_ρε_Μανού_Μακρόν

RADIOHEAD – PRESENT TENSE, το τραγούδι της Δευτέρας (βίντεο)


Μιας και τελειώνει η χρονιά και σιγά σιγά λιγοστεύουν οι νέες κυκλοφορίες, για καλή μας τύχη ένα video clip του τεράστιου Αμερικάνου σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson, έρχεται, σαν αφορμή για να ξαναφέρει στην επικαιρότητα ένα από τα καλύτερα (το καλύτερο ίσως) τραγούδι της χρονιάς για μένα, από τους Άγγλους γίγαντες της εποχής μας, Radiohead.

   Το Present Tense, μέσα από το εξαιρετικό φετινό τους album A Moon Shaped Pool, είναι μια απίστευτη μεταμοντέρνα bossa nova, με απίστευτη αρμονία, μελωδία και στίχους. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

    Και η λιτή live εκτέλεση, μόνο με τον Thom Yorke, τον Johnny Greenwood, στις ηλεκτιρκές κιθάρες και ένα παλιό drum machine (το Roland CR 78), σε μια σκηνοθεσία σα να είναι ακουστικοί, δίπλα στη φωτιά, δίνουν extra  μεταμοντέρνο τόνο και σαφώς αποδεικνύουν πόσο πολύ καλο΄θ μουσικοί είναι, αλλά και τι σπουδαία τραγούδια γράφουν, που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μ’αυτά και να στέκουν σαν κορυφαία μουσικά δείγματα της εποχής μας, σε κάθε τους μορφή. 

Απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ και μακριά από κάθε ανταγωνισμό.

Θοδωρής Σουρβίνος

 

 

(Συνολικές Επισκέψεις 46, 1 επισκέψεις σήμερα)
Οι δύο Ελλάδες
Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα!

Περισσότερα


mm
About Θοδωρής Σουρβίνος 728 Articles
O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές εναλλακτικές rock-pop μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά και πλέον παίζει με τους Kenny Freq. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Αυτήν την εποχή σταθερά, στο Κουκί (Ολυμπίου 5- Κουκάκι) καθε Σάββατο και Δευτέρα. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*