Ρένα Κουμπαρούλη

Ρένα Κουμπαρούλη, τι συμβαίνει με την «Λυσσασμένη Μπαλαρίνα» ;

Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Grigory Konstantinopolsky ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.

Η «Λυσσασμένη Μπαλαρίνα» ήταν μια από τις πέντε νουβέλες που έγραψε ο ίδιος για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας  το «Γατάκι» -«Koshechka»(2009)- σε δική του σκηνοθεσία.Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η συγκεκριμένη νουβέλα άρχιζε να κάνει την εμφάνισή της και στα ρώσικα θέατρα.

Λίγο πριν την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα μιλήσαμε με την νεαρή ηθοποιό Ρένα Κουμπαρούλη που πρωταγωνιστεί στην παράσταση που θα βλέπουμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Studio Μαυρομιχάλη. 

Ρένα, θέλουμε να μας συστηθείς:

 Είμαι η Ρένα Κουμπαρούλη και είμαι 32 ετών. Έχω καταγωγή από τη Μάστρο Μεσολογγίου και έχω τελειώσει τη σχολή Διομήδης Φωτιάδης το 2012 . Από τότε έχω εργαστεί σε διάφορα θέατρα της Αθήνας και έχω συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες του χώρου. Ασχολούμαι επίσης και με τη διδασκαλία θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες. Νιώθω ευγνώμων για ότι έχω πάρει μέχρι σήμερα από το θέατρο. 

Τι θα δούμε στο Studio Μαυρομιχάλη από 2 Νοεμβρίου; 

 ” Η Λυσσασμένη μπαλαρίνα” είναι το έργο που θα δείτε. Είναι ένας μονόλογος ενός γνωστού Ρώσου σεναριογράφου του Grigory Konstantinopolsky που ξεκίνησε από ταινία. Πρόκειται για έναν κωμικοτραγικό μονόλογο που μιλάει για τη ζωή , το πάθος και την καριέρα μιας 45χρονης πια μπαλαρίνας στη Ρωσία. Προσεγγίζεται αρκετά σουρεαλιστικά και διαπραγματεύεται το αν ή κατά πόσο αξίζει τελικά να θυσιάσεις τα πάντα για χάρη της Καριέρας και της Τέχνης καθώς το ‘μότο’ της είναι Θυσίες , Πείσμα , Φανατισμός. Στόχος μας είναι ο προβληματισμός αυτού του ερωτήματος μέσα σε ένα περιβάλλον grotesque περιτριγυρισμένο από ιδιοσυγκρασίες ιδιόρρυθμες αλλά και ευαίσθητες. 

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην παράσταση; 

 Οι ρόλοι μου στην παράσταση είναι πολλοί. Υπάρχει ξέφρενος ρυθμός όπου περνάμε από τη μία σκηνή στην άλλη με μια εντελώς διαφορετική παρουσία και ζωντανεύουμε όλα τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Βρίσκω απίστευτα ενδιαφέρουσες αυτές τις εναλλαγές και είναι μια τρομερή πρόκληση για μένα. 

Μια φράση που ξεχωρίζεις; 

 “Ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα” 

Πολύ σημαντική φράση και για τους ηθοποιούς αλλά και για όλους τους καλλιτέχνες πιστεύω. Μας το λέγανε από τη σχολή και το είδα και εγώ μέσα στα χρόνια. Αν δεν δουλεύεις σκληρά και καθημερινά τα εργαλεία σου το κάποιο ταλέντο που μπορεί να έχεις δεν λέει κάτι. Για να επιτύχεις μαγικές αληθινές στιγμές επί σκηνής , πράγμα πολύ δύσκολο , πρέπει να δουλέψεις πολύ και όχι να επαναπαύεσαι στις ευκολίες σου. 

Πόσο δύσκολο ήταν να κάνετε πρόβες με αυτή την κατάσταση; 

 Δεν ήταν δύσκολο , ήταν διαφορετικό! Καλό είναι να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε. Σίγουρα το θέατρο είναι εξοικειωμένο με την ανθρώπινη επαφή αλλά δεν ήταν πρόβλημα. Πιο δύσκολη ήταν όλη αυτή η κατάσταση του ανοίγουμε δεν ανοίγουμε τα θέατρα. Μακάρι να είχαμε οι καλλιτέχνες και τα θέατρα καλύτερη διαχείριση και συνθήκες κι ας κάνουμε πρόβες με μάσκες και αντισηπτικά. 

 Τι σε κάνει να χαμογελάς στην καθημερινότητα σου; 

Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν θέλω πολλά για να είμαι ευτυχισμένη. Εκτιμώ τα μικρά πράγματα όπως ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά , την δημιουργικότητα και το να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα. Ενθουσιάζομαι με αυθόρμητα πράγματα και αυτά με κάνουν χαρούμενη. 

Τι σε θυμώνει; 

 Με θυμώνει πολύ η αγένεια , η αχαριστία και η αδικία. Όσα και να κουβαλάς μέσα σου θεωρώ αυτονόητο το να είσαι ευγενικός και  θετικός με τους ανθρώπους αν θέλεις να το λάβεις το ίδιο πίσω. Δεν μπορεί μην εκτιμάς αυτά που έχεις ή να μην σέβεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου. 

Επόμενα σχέδια. 

 Έχω συζητήσει με 2 παραγωγές για το μέλλον αλλά με όλη αυτή την κατάσταση, δεν παίρνει δυστυχώς εύκολα την απόφαση κανείς να υλοποιήσει την όποια ιδέα έχει λόγω της ανασφάλειας της εποχής για την πραγματοποίηση της όποιας παράστασης οπότε δεν είναι κάτι σίγουρο ακόμα. Δυστυχώς είναι δύσκολη εποχή και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και δημιουργικοί. 

«Λυσσασμένη μπαλαρίνα» του Grigory Konstantinopolsky  στο Studio Μαυρομιχάλη 

Πρεμιέρα 2 Νοεμβρίου  

Ρένα Κουμπαρούλη
Φωτογραφίες: Κοσμάς Ινιωτάκης 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη  Απαραίτητη η κράτηση μέσω viva. gr

Συντελεστές: 

Κείμενο: Grigory Konstantinopolsky 

Μετάφραση, Διασκευή, Σκηνοθεσία,Χορογραφίες: Λιούμπα Κριβοχίζα 

Βοηθός σκηνοθέτη:  Πέτρος Παπαγιαννέλλης 

Σκηνογραφία: Νάντια Σκορδοπούλου 

Κοστούμια:  Ελισάβετ Σαμινέλη 

Επιμέλεια μουσικής- μουσική διδασκαλεία:  Σόνια Ζορμπά 

Επιμέλεια κίνησης: Στέλλα Κρούσκα 

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης 

Φωτογραφίες: Κοσμάς Ινιωτάκης 

Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη  

Ερμηνεύουν:  Λιούμπα Κριβοχίζα, Ρένα Κουμπαρούλη , Άννα  Μίχου και Κυριάκος Ψυχαλής 

Info: 

Πρεμιέρα 2 Νοεμβρίου στο Studio Μαυρομιχάλη  

Δευτέρα &Τρίτη στις 21:30 (Μέχρι 26 Ιανουαρίου)  

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Είδος: Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 

Τίμες εισητηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος (10 και 8 ευρώ μειωμένα) 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top