Ρεύμα 102

Ρεύμα 102 – Ρεύμα 102, Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιαννόπουλο (Video)

Οι Ρεύμα 102 είναι ένα τετραμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε το 2016. Ο ήχος τους κινείται στο φάσμα του Post-Punk και του Synthpunk με Ελληνικό στίχο. Το 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Demo που περιείχε εννιά κομμάτια. Πριν δυο μήνες κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο Ρεύμα 102 με την οποία και θα ασχοληθούμε σήμερα.

Δέκα κομμάτια που έχουν συνολική διάρκεια κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά και αρκετά από αυτά υπήρχαν και στο Demo που ανέφερα παραπάνω και εδώ τα βρίσκουμε σε νέα ηχογράφηση.
Ο δίσκος αρχίζει με το Intro ένα ορχηστρικό Synth κομμάτι που μας βάζει στο κλίμα και αμέσως μετά
ακολουθούν το Εύφλεκτοι και ο Δεκέμβρης με το δεύτερο να είναι και η πρώτη καλή στιγμή του δίσκου.

Η Εξάρτηση που ακολουθεί λίγο πιο κάτω είναι θεωρώ από τις καλύτερες στιχουργικά στιγμές του συνόλου. Τα πιο Punk συνθετικά Αποσύνθεση και Αόρατες πόλεις επίσης μου άφησαν πολύ καλή εντύπωση. Το Μέχρι το τέλος είναι το κομμάτι που κλείνει το δίσκο. Το ενδιαφέρον είναι πως μπορεί
κάποιος να βρει αρκετά ηχητικά στοιχεία στο δίσκο από 80s-90s αναφορές χωρίς όμως να μπορείς να ταυτίσεις τη δουλειά με κάποιο συγκρότημα της περιόδου εκείνης, άρα επιτυχημένη παρουσίαση του προσωπικού στοιχείου.

Όσον αφορά την παραγωγή θα έλεγα πως πάσχει σε κάποια σημεία προφανώς όμως επειδή μιλάμε για ανεξάρτητη δουλειά δεν μπορούμε να έχουμε τις απαιτήσεις μιας κανονικής κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση θα την έλεγα αξιοπρεπέστατη.
Από ότι αναφέρει το συγκρότημα η φωνή και τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Rough Note Studios και τα Synthesizer, η κιθάρα και το μπάσο στο Home Studio του Βασίλη Καββαδία. Η μίξη και το Mastering έγιναν από τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

Συνοψίζοντας λοιπόν οι Ρεύμα 102 αποτελούν μια από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις στο χώρο του Ελληνόφωνου Synthpunk που έχει και μια τάση αναβίωσης τα τελευταία χρόνια. Έχουν κάνει σημαντικά βήματα από την εποχή του Demo και θα τους παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Κάπου εδώ να αναφέρω πριν κλείσω ότι το Artwork εξωφύλλου ανήκει στον Στέφανο Αποστολίδη και ο δίσκος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του φίλου τους Βασίλη Καββαδία.

Το δίσκο τον βρίσκετε σε ψηφιακή μορφή μόνο για την ώρα μέσα από το Bandcamp του συγκροτήματος.

Πάνος Γιαννόπουλος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top