20/09/2021

Σχολή σεναρίου ΑΝΤΕΝΝΑ, Ο κόσμος με δικά σου λόγια

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 16 Δεκεμβρίου

Σχολή σεναρίου

Η πρώτη σχολή σεναρίου είναι γεγονός στην Αθήνα και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο επενδύει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο ΑΝΤΕΝΝΑ!
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη μέρα που ο σταθμός, που ίδρυσε ο Μίνως Κυριακού, βγήκε στον αέρα και έρχεται να γιορτάσει τη λαμπρή πορεία του με μια καινοτόμα πρόταση εκπαίδευσης.

(και είχα τη χαρά να είμαι εκεί, πριν ακόμη ανάψει το φωτάκι on air, και να ξεκινήσω κι εγώ τη δική μου διαδρομή στην τηλεόραση).

Τριάντα χρόνια μετά ο ΑΝΤΕΝΝΑ, υπό τον Θοδωρή Κυριακού πλέον κάνει τη διαφορά και φέρνει στην επαγγελματική εκπαίδευση μια σχολή που έχει όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει ένα μια δημιουργική διέξοδο για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και να δημιουργήσουν, στην Ελλάδα!

Ψυχή αυτού σχεδίου είναι Δήμητρα Κωστοπούλου, τηλεοπτικό στέλεχος με ακαδημαϊκή γνώση, τεράστια εμπειρία στο κομμάτι μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση, ήθος, ευγένεια και πείσμα για να φέρει σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Δύσκολο γιατί είναι το πρώτο, και πρέπει να ανοίξει τους δικούς του δρόμους.

Σχολή σεναρίου
Η Δήμητρα Κωστοπούλου (αριστερά) είναι ο ιθύνων νους πίσω από το πλέον φιλόδοξο project, της Σχολής Σεναρίου που ίδρυσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ

Η Σχολή Σεναρίου ΑΝΤ1 είναι η πρώτη σχολή σεναρίου στην Ελλάδα. Θα εκπαιδεύσει τη νέα γενιά σεναριογράφων και θα συμβάλλει στην παραγωγή και την αναβάθμιση πρωτογενούς περιεχομένου μυθοπλασίας, για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media.

Η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 ξεκίνησε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο 2019. Πρόκειται για το πρώτο workshop της Σχολής που παρακολουθεί μια ομάδα επίλεκτων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί το Promising team της Σχολής.

Οι καθηγητές

Οι καθηγητές που διδάσκουν την ομάδα επιλέκτων και θα διδάξουν μαζί με άλλους τους νέους σεναριογράφους είναι:

Η Κατερίνα Γιαννάκου, σεναριογράφος, με σπουδές στην Ελλάδα και στο National Film and Television School του Λονδίνου, όπου και απέκτησε master σεναρίου, είναι υπεύθυνη σπουδών και διδάσκει σενάριο.

Η Κατερίνα έχει συνεργαστεί με τον Alpha, το Mega Channel και πολλές εταιρείες παραγωγής σε σειρές μυθοπλασίας ως σεναριογράφος, head of development και script consultant. Για τη δουλειά της έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και Λονδίνο. 

Ο Βαγγέλης Νάσης, σεναριογράφος, με σπουδές στην Ελλάδα, την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, διδάσκει σενάριο.

Ο Βαγγέλης έχει συνεργαστεί με το MEGA Channel, τον Alpha και τον Antenna σε σειρές μυθοπλασίας.

Έχει γράψει σενάριο για κινηματογραφική ταινία και κείμενο για θεατρικό έργο.

Ο Αργύρης Κέλερης, ιστορικός κινηματογράφου, με σπουδές στην Ελλάδα και το Παρίσι, διδάσκει ιστορία κινηματογράφου.

Ο Αργύρης δίνει διαλέξεις και κάνει δημοσιεύσεις για την ιστορία του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γιάννης Λαπατάς, σκηνοθέτης, με σπουδές στην Ελλάδα, διδάσκει σκηνοθεσία.

Ο Γιάννης έχει σκηνοθετήσει ταινίες, σειρές μυθοπλασίας, διαφημιστικά spot, θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί σε μεγάλες συμπαραγωγές του εξωτερικού.

Ο Πάνος Τσιροζίδης, creative director, με σπουδές στην Ιταλία, διδάσκει concept & creative thinking.

Ο Πάνος εργάστηκε σαν Head of Creative στον Alpha και την ΕΡΤ. Έχει δημιουργήσει τηλεοπτικές καμπάνιες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Eurovision. Έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες παραγωγής. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ματούλα Χρυσού, φιλόλογος, με σπουδές στην Ελλάδα, διδάσκει Νεολληνική λογοτεχνία.

Η Ματούλα είναι κάτοχος Master στη δημιουργική γραφή.

Το βασικό διετές πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1 για νέους σπουδαστές ξεκινάει επίσημα τον Φεβρουάριο 2020.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 16 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα σπουδών για τα δυο έτη περιλαμβάνει μαθήματα για:

Βασικές αρχές σεναρίου

Τεχνικές γραφής σεναρίου

Είδη σεναρίου

Αρχές σεναρίου για διαφορετικές πλατφόρμες

Ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Ιστορία της τέχνης

Αισθητική-Ρεύματα

Βασικές αρχές σκηνοθεσίας

Concept-Idea

Βασικές αρχές παραγωγής

Νεοελληνική λογοτεχνία και ελληνική γλώσσα

Αγγλική ορολογία σεναρίου

και άλλα

Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στο χώρο της διαφήμισης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Οι απόφοιτοι της σχολής θα λάβουν βεβαίωση σπουδών.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1, για πληροφορίες και εγγραφές, είναι: 2106886538 και 6945 086223.

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 469, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1932 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*