Scorpions “Once In A Lifetime”

Scorpions “Once In A Lifetime” – Klaus Meine και Rudollf Schenker μιλάνε με τον Βασίλη Λούκα

Δύο από τα βασικά και ιδρυτικά μέλη των Scorpions βρέθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο της προώθησης της μεγάλης συναυλίας τους που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουλίου 2018.
Συνάντησα τον Klaus Meine και τον Rudollf Schenker και είχα την ευκαιρία να μάθω το μυστικό που τους ενώνει εδώ και δεκαετίες. Ομολογώ ότι είχα την τύχη να βρεθώ πολλές φορές μαζί με τους Scorpions τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό.
Από όλες τις συναντήσεις ως κοινός παρονομαστής θα έλεγα ότι προκύπτει μια απίστευτη απλότητα ρεαλισμός και επαγγελματισμός που σπάνια βρίσκεις σε αστέρια τέτοιου μεγέθους.

Επίσης κοινός παρονομαστής όλων των συνεντεύξεων που έχω κάνει μαζί τους ήταν το γεγονός ότι μιλούσα πάντα μόνο με τον Klaus επι μακρόν. Τον Schenker για κάποιο λόγο ανεξήγητο λες και τον είχα αφήσει standby… Να όμως που αυτή τη φορά είχα περισσότερο χρόνο να μιλήσω μαζί του και το εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο.
Ο Rudollf Schenker δεν είναι απλή περίπτωση. Είναι ένα κινητό βιβλίο. Ανεξάντλητος. Αν αρχίσει μια κουβέντα δύσκολα τη σταματάει. Και σου λέει πράγματα που έχουν νόημα. Γελαστός άνετος απόλυτα ρεαλιστής. Ένας αλλιώτικος τύπος. Του ζήτησα μια λέξη που να μπορεί να αποκαλύψει και που να είναι αρκετή να περιγράψει όλα όσα τους ενώνουν. Μου είπε κάτι αφοπλιστικό.
«Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η φιλία. Μόνο η φιλία. Απλό και 100% αληθινό. Είμαστε μαζί από το 1965. Αν δεν ήμασταν πάνω από όλα αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες δεν θα μπορούσαμε να μακροημερεύσουμε τόσο εγώ και ο Klaus όσο και όλη η ομάδα». Ο 70χρονος έφηβος Klaus Meine από την πλευρά του για μια ακόμη φορά επισήμανε τους στενούς δεσμούς της μπάντας με την Ελλάδα. «Η αγάπη είναι αυτό που θα μας συνδέει για πάντα. Σας αγαπάμε πολύ και ξέρουμε ότι κι εσείς μας εκτιμάτε και μας το αποδεικνύετε σε κάθε εμφάνιση μας εδώ».
Στην απορία μου εάν τελικά θα υποκύψουν στο χρόνο και εάν θα διαλυθούν ο Rudolf Schenker ήταν κάθετος. «Θα είμαστε μαζί για καιρό ακόμη. Μπορεί να βάζουμε ένα όριο να λέμε ότι σταματάμε ή οτι τελειώνουμε αλλά πάντα το ξεπερνάμε γιατί η αγάπη του κόσμου είναι απερίγραπτη».
H επικείμενη εμφάνιση τους στο Παναθηναϊκό στάδιο κρύβει ένα μυστικό. Τη συνεργασία τους με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , η οποία θα παρουσιάσει με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων Σκορπιών. «Είναι κάτι που έχουμε ξαναδοκιμάσει με την φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου πριν από πολλά χρόνια και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη χημεία που προέκυψε» μου είπε ο Klaus Meine.
Από το Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας, από τα 60’ς μέχρι σήμερα οι εμπειρίες τους είναι αμέτρητες. Οι πωλήσεις των δίσκων τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

«Όπλα μας είναι η απλότητα και ο επαγγελματισμός μας. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους μας μάλιστα μπορώ να σου πω ότι εμείς δεν νοιώσαμε ποτέ ότι είμαστε σούπερ σταρ γιατί ότι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια είναι συνειδητή προσπάθεια. Ξεκινήσαμε από τα χαμηλά και πετύχαμε πολλά σιγά – σιγά»

μου είπε ο 70χρονος έφηβος Rudolf Schenker, που μοιάζει με cool σαραντάρη.

«Παλιά δεν ήθελα να ακούσω τη λέξη κλασσική μουσική. Μόλις διαπίστωσα τη σχέση ροκ και κλασσικού ήχου στο άλμπουμ μας Moment of Glory που κυκλοφόρησε το 2000 άλλαξα γνώμη. Περιμένω πως και πως το πείραμα της Αθήνας».

Γεγονός! Oι Scorpions στην Αθήνα λοιπόν σε μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Scorpions “Once In A Lifetime”

Ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker όπως και όλοι οι Σκορπιοί περιμένουν με αγωνία. Ωραίοι άνετοι λαμπεροί συνεργάζονται για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και δοκιμάζουν να χωρέσουν την τεράστια και επιτυχημένη διεθνή μουσική τους διαδρομή σε ένα live που όπως επισήμανε και ο τραγουδιστής και σταρ της παρέας δεν θα είναι μια απλή συναυλία.
«Δεν είναι ένα κονσέρτο αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός είναι μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους λόγω της συμμετοχής της ΚΟΑ και φυσικά του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί. Κάνουμε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής. Τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντιούνται».
Ο Rudolf Schenker είναι ξεκάθαρος: «Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί ο πατέρας μου που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα».
Το μενού της μεγάλης βραδιάς έχει ως εξής. Η ΚΟΑ θα ξεκινήσει την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά ερμηνεύοντας με την μοναδική δυναμική της μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της μπάντας με τα εκατομμύρια θαυμαστών και στη συνέχεια οι Scorpions θα συνεχίσουν …like a hurricane!
Όπως μάλιστα μου είπε ο Klaus Meine «η μουσική είναι για να ενώνει τον κόσμο και αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά».
Πριν από μερικά χρόνια ήταν που άκουσα για πρώτη φορά το αστείο ότι οι Scorpions πάνε για διάλυση. Από τότε η κάθε επόμενη παγκόσμια περιοδεία τους ακυρώνει την σχετική φήμη περί οριστικού τέλους και παράλληλα αφήνει υποσχέσεις για περισσότερες εκπλήξεις στη συνέχεια.
Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία φορά που θα τους δούμε live στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν και πότε θα το διαλύσουν. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα είναι μια ροκ βραδιά που θα μείνει στην ιστορία. Ο τίτλος άλλωστε τα λέει όλα και το υπόσχεται ξεκάθαρα. “Once In A Lifetime”

Βασίλης Λούκας

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top