21/01/2021

«Showbiz Thriller», το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Λούκα

Showbiz Thriller

Για οκτώ χρόνια ο Βασίλης Λούκας συγκέντρωνε στοιχεία για τα μεγάλα θρίλερ στον κόσμο της λάμψης.
To «Showbiz Thriller» (Εκδόσεις Φίλντισι) είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν να ακούς μια ραδιοφωνική εκπομπή, σαν αυτές που έκανε ανέκαθεν ο Λούκας και κάνει και τώρα στο ραδιόφωνο Kosmos 93,6 στα FM.

Με τον Βασίλη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μάλιστα έχω την χαρά να μοιράζεται κείμενα και συνεντεύξεις του, εδώ, στο Viewtag (και να μια καλή ευκαιρία για ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ).

Στο βιβλίο «Showbiz Thriller» ο Βασίλης Λούκας παρουσιάζει όλες τις εκδοχές αλλά θέτει ερωτήματα για τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή πασίγνωστοι, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί άνθρωποι με έναν κοινό παρονομαστή: τους λάτρεψε το κοινό!

«Δεν αρκεί να γίνεις κορυφαίος στη ζωή σου. Πρέπει να έχεις το θάρρος και το θράσος να αντέξεις τη μοναξιά της διάκρισης, της διαφοράς και της ζαλάδας της πρώτης θέσης»

Το στιλ του Βασίλη Λούκα όντως θυμίζει μια καλοστημένη ραδιοφωνική εκπομπή και αυτό δεν είναι μειωτικό για το συγγραφικό εγχείρημά του. Όσοι ακούμε ραδιόφωνο ξέρουμε  πόσο μας λείπει – συχνά δυστυχώς – ένας δομημένος λόγος με ουσία.
Επιμένω στο «ραδιοφωνικό» γιατί στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει ένα qr-code που μπορείς να σκανάρεις με το κινητό σου και να ακούσεις το σχετικό τραγούδι που επέλεξε ο συγγραφέας για να «ντύσει» την εκάστοτε ιστορία του.

Τα πρόσωπα που παρελαύνουν από αυτή τη μακάβρια λίστα με τους αγαπημένους μας από τη μουσική και τη σκηνή είναι πολλά και φυσικά πρόκειται για τους μεγαλύτερους αστέρες. Όμως ο Λούκας δεν μένει μόνο σ’ αυτούς. Αναζήτησε στοιχεία και παράξενες ελλείψεις στην καταγραφή του θανάτου και άλλων προσώπων που έστω για μια στιγμή της ζωής τους έλαμψαν στο στερέωμα της Showbiz.

Από το «Showbiz Thriller» δεν λείπουν και οι Έλληνες πρωταγωνιστές που έφυγαν άγρια, άδικα, περίεργα. Κώστας Ταχτσής, Νίκος Σεργιανόπουλος, Λευτέρης Βουρνάς, Ρένα Παγκράτη, Νικόλας Άσιμος, για να αναφέρω μόνο μερικά.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη έγινε μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά στο Polis Art Café και αυτό που είδα ήταν αυτό που ήξερα με έναν τρόπο: Ο Βασίλης έχει καλούς φίλους γιατί είναι και ο ίδιος ένα καλό παιδί.
Ένα περίεργο παιδί που με το «Showbiz Thriller» θέλησε να μας μεταφέρει τις δικές του αγωνίες για τους ανθρώπους που με την τέχνη και τις πράξεις τους σημάδεψαν τη μουσική, το σινεμά, την βιομηχανία της τέχνης σε όλον τον πλανήτη.

Showbiz Thriller
Ο Βασίλης Λούκας ανάμεσα στο πάνελ των ομιλητών για το βιβλίο του

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι φίλοι του συγγραφέα: Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, Νίκη Αραμπατζή, δικηγόρος, πρόεδρος 984, Νίκος Σταθούλης, σύμβουλος τέχνης και Γιώτα Τσιμπρικίδου, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός

Showbiz Thriller
Βασίλης Λούκας, η αφεντιά μου, η Γιώτα Τσιμπρικίδου και ο Πάνος Χρυσοστόμου

Αξίζει να «μπείτε» στο βιβλίο του Βασίλη Λούκα «Showbiz Thriller» όχι για να δείτε πίσω από την κλειδαρότρυπα τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής των σταρ αλλά να συμμεριστείτε ή να απορρίψετε τις απορίες του συγγραφέα για το σκηνικό του θανάτου προσώπων που πιθανώς και εσάς κάποια στιγμή στη ζωή σας σας «είπαν» κάτι!

Καλή ανάγνωση.

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 93, 1 επισκέψεις σήμερα)
Εβδομάδα επετείων που σου καίνε την καρδιά
DOVES «PRISONERS», το Τραγούδι της Δευτέρας (Video)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1841 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*