27/06/2022

Σιχαίνομαι τις επιστροφές – Μετάναστευση η μόνη λύση


Άρτι αφιχθείς από ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές δεν χρειάστηκε και πολύ για να προσαρμοστώ και πάλι στην μίζερη και θλιβερή Ελληνική πραγματικότητα. Και παράλληλα κάνοντας διάφορες συγκρίνεις επιβεβαιώνεις το πόσο πίσω είμαστε από αυτόν τον αποκαλούμενο ''πολιτισμένο'' κόσμο. Σιχαίνομαι τις επιστροφές.

Βράδυ Σαββάτου λοιπόν είχα την φαεινή ιδέα να παρακολουθήσω ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του Ιταλικού πρωταθλήματος, αυτό ανάμεσα στην Νάπολι και την Μίλαν. Και για τους πιο μυημένους και ψαγμένος σύγκρουση ανάμεσα στον φτωχό Νότο και τον πλούσιο Βορρά. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αθώων θυμάτων που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός της προηγούμενης εβδομάδας στην κεντρική Ιταλία. Σας πληροφορώ δεν ακούστηκε ''κιχ''.

Το αυτονόητο θα μου πείτε. Συμφωνώ. Προσπαθώ όμως παράλληλα να θυμηθώ τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις όταν έχουμε ανάλογο φαινόμενο σε κάποιο Ελληνικό γήπεδο. Οχετός ύβρεων ανάμεσα σε ''Βόρειους'' και ''Νότιους''. Προσβολή νεκρών χωρίς καμία ντροπή. Και όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο κατά την ταπεινή μου γνώμη. Γιατί δεν υπάρχει κανένας ΣΕΒΑΣΜΟΣ έναντι του άλλου. Φαινόμενο που υπήρχε και απλά εξαπλώθηκε και γιγαντώθηκε στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.

Το ότι σε όλα σε ΟΛΑ τα άλλα κράτη της Ευρώπης έχει ξεκινήσει κανονικά να παίζεται ποδόσφαιρο σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου έχει στηθεί ένα σκηνικό πολέμου με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ είναι κάτι που θα αναλύσω σε μια άλλη ευκαιρία καθώς δεν αφορά το κείμενο αυτό.

'Ελλειψη σεβασμού λοιπόν. Το Α και το Ω. Και φυσικά δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Το συναντάς σε κάθε έκφανση της ζωής. Το συναντάς στην οδηγική συμπεριφορά για παράδειγμα. Βλέπεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο πεζός σε προηγμένα κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Και μένεις έκθαμβος. Από την ευγένεια που επιδεικνύει ο οδηγός. Θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα να προστατεύσει την ζωή του συνανθρώπου του. Εδώ παρκάρουμε όπου γουστάρουμε, προσπερνάμε όποτε γουστάρουμε, έχουμε στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο το κινητό. Και σκοτωνόμαστε ετσι όποτε ..γουστάρει ο Ύψιστος.

Για να μην αναφερθώ σε θέματα καθαριότητας, αδέσποτων ζώων και ..εκνευριστώ ακόμη πιο πολύ. Στην Ισπανία ότι.. γλέντησες γλέντησες το πολύ μέχρι τις 12 το βράδυ. Και στην συνέχεια αναλαμβάνουν δράση και οι μάνικες και τα καθαριστικά των δήμων κάθε πόλης. Σε μίση ώρα δεν βρίσκεις ούτε αποτσίγαρο στον δρόμο. Όσο για τα αδέσποτα δεν θα συναντήσεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Την πεποίθησή μου θα την πω και ας χαρακτηριστώ ανθέλληνας. Το υποστήριζα και το υποστηρίζω πάντα. Παιδιά ένας και μόνο δρόμος υπάρχει. Απλά έγινε επιτακτική η χρήση του τον καιρό της κρίσης. Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Όσοι έχουν την δυνατότητα και το σθένος το πράττουν. Οι υπόλοιποι μένουμε εδώ και μαυρίζουμε την ζωή μας ψυχολογικά μέρα με την μέρα. Και όσο αντέξουμε.

Βασίλης Παπαδόπουλος

(Συνολικές Επισκέψεις 197, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Παπαδόπουλος 13 Articles
Είχε την .. ατυχία να περάσει στην Γαλλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης αλλά το δημοσιογραφικό μικρόβιο υπήρχε μέσα του από πολύ μικρός. Ξεκίνησε το 1998 από την ''Αθηναϊκή'' και τον ''Κόσμο των Σπορ''.Στην τηλεόραση έχει δουλέψει στον ΑΛΦΑ, το ΑΛΤΕΡ και από τον Νοέμβριο του 2008 βρίσκεται στο ΜΕΓΚΑ. Έχει και αρχείο ..25 ετών για το οποίο νιώθει πολύ υπερήφανος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*