«Στο σκοτεινό κύκλο» το νέο βιβλίο του μετρ του σασπένς, Arne Dahl

Ένας νεκρός σε φλεγόμενο αυτοκίνητο. Μια επιστολή που προειδοποιεί για ένα μεγάλο κίνδυνο. Ποιος κρύβεται στο κέντρο του κύκλου; Η ομάδα Νόβα αναλαμβάνει δράση.
 
Το πρώτο βιβλίο της πολυαναμενόμενης νέας σειράς του Arne Dahl όπου πρωταγωνιστεί η Ομάδα Νόβα.
 
Arne Dahl κλείνει φέτος 25 χρόνια ως μετρ του σασπένς και μας κάνει ένα ξεχωριστό δώρο με το δυναμικό ξεκίνημα της νέας του σειράς «Ομάδα Νόβα». Ο πολυβραβευμένος και πολυγραφότατος Σουηδός συγγραφέας, που στην πραγματικότητα είναι ο κριτικός λογοτεχνίας Γιαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε για καιρό να διατηρήσει κρυφή την ταυτότητά του, σίγουρα ξέρει πώς να παίζει με το μυαλό των αναγνωστών, δημιουργώντας έξυπνα αινίγματα και πολυεπίπεδα μυστήρια που ανεβάζουν την αγωνία στα ύψη! Στο κέντρο του κύκλου συναντάμε την ομάδα Νόβα, μια ομάδα ασυνήθιστων ντετέκτιβ που ερευνούν ασυνήθιστες υποθέσεις. Ολοζώντανοι χαρακτήρες, ανατριχιαστική πλοκή, έντονη κριτική στη σκανδιναβική πολιτική και την κλιματική κρίση: ο Arne Dahl στο απόγειο της συγγραφικής του πορείας!
 
Σε ένα χωράφι έξω από την Ουψάλα, εντοπίζεται νεκρός μέσα στη φλεγόμενη BMW  του ο διευθυντής μιας βιομηχανίας χάλυβα. Το περιστατικό θεωρείται ατύχημα κι έτσι δεν εξετάζεται περαιτέρω. Όταν όμως συμβαίνει άλλο ένα «ατύχημα», η επιθεωρήτρια Εύα Νίμαν αντιλαμβάνεται ότι τρέχει κάτι σοβαρό, κάτι που φαίνεται να σχετίζεται με τη συζήτηση για το περιβάλλον. Μια μέρα λαμβάνει μία επιστολή, γραμμένη σε παλιά γραφομηχανή, η οποία δεν περιγράφει απλώς τα δύο περιστατικά, αλλά προβλέπει και μια επερχόμενη, πολύ χειρότερη επίθεση.
Η Νίμαν πρέπει να προλάβει. Για αυτό κινητοποιεί την ειδική ομάδα NOΒA, μια ομάδα εκκεντρικών αστυνομικών που ασχολούνται με τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις. Πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά – ποιος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου.
 
«Η εκρηκτική αρχή της νέας σειράς του Dahl».
Dagens Nyheter
 
«Ένα συναρπαστικό ταξίδι με αμέτρητες ανατροπές και όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον Dahl το αστέρι που είναι: κοινωνική κριτική, προσωπικός προβληματισμός και εξαιρετική γραφή».
Kapprakt
 
«Ο Dahl μας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο καλογραμμένο, συγκλονιστικό και επίκαιρο μπορεί να είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα».
Skanska Dagbladet
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του Arne Dahl που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top