30/11/2021

SONS OF CHAOS (ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ) των Chris Jaymes & Ale Aragon

AthensCon, στο Tae Kwon Do, στις 30/11 & 1/12.

SONS OF CHAOS (ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ)

Ένα ξεχωριστό graphic novel για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα AthensCon

30/11 & 1/12 @ Tae Kwon Do

Το εξαιρετικό graphic novel «Sons Of Chaos»/«Οι Γιοι Του Χάους», εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο σημαντικό συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας AthensCon, στο Tae Kwon Do, στις 30/11 & 1/12.

Ο δημιουργός του, ο Αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Chris Jaymes, καταγράφει στις σελίδες του, μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το οποίο εικονογραφεί εκπληκτικά ο Αργεντινός κομίστας Ale Aragon, ένα ιδιαίτερα βαρυσήμαντο κεφάλαιο της ιστορίας μας.

O Chris Jaymes, που θα το παρουσιάσει ο ίδιος σε πάνελ στο AthensCon, δεν έχει σκοπό να διηγηθεί ή να καταγράψει με πιστότητα ένα κομμάτι της Ελληνικής Επανάστασης. Στέκεται με δέος απέναντί της, εμπνέεται από αυτήν και δημιουργεί τη δική του φανταστική ιστορία, έχοντας ένα στόχο: να τη γνωρίσει μέσα από τη δράση, τη γοητεία και την ενέργεια του κόμικ σε όσους, πέρα από τα σύνορά μας, δεν την ξέρουν ή απλώς την έχουν ακούσει -και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να επιθυμήσουν να μάθουν περισσότερα. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε να ασχολείται και ο ίδιος. Από έναν Ελληνοαμερικανό φίλο που συχνά πυκνά του έλεγε πώς είναι καιρός ο κόσμος όλος να γνωρίσει την Ελληνική Επανάσταση, όπως γνωρίζει άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας – τον Αμερικανικό εμφύλιο ή τη Γαλλική Επανάσταση.

SONS OF CHAOS (ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ)
Απόσπασμα από το Graphic Novel

«Πρόκειται για μία φανταστική ιστορία, βασισμένη σε πολλά πραγματικά γεγονότα. Πρόθεσή μου είναι το βιβλίο να παρουσιάσει στον κόσμο έναν πόλεμο για τον οποίο οι περισσότεροι ελάχιστα γνωρίζουν και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για πλατύτερη ενημέρωση γύρω από αυτό το τόσο κοντινό τελικά παρελθόν μας», λέει ο δημιουργός, ο οποίος έχει ήδη έτοιμο και το σενάριο. «Επιβαλλόταν σχολαστική ενασχόληση και έρευνα για να μπορέσεις να διηγηθείς αυτά τα γεγονότα με τρόπο που να διεγείρεις την περιέργεια ενός μη Έλληνα αναγνώστη και, παράλληλα, να τιμήσεις όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους τότε ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε σταθερότητα και να διαθέτουμε ανέσεις». Ο ίδιος ασχολήθηκε με την Επανάσταση του 1821 για δέκα περίπου χρόνια, ενώ ταξίδεψε από το Σούλι μέχρι την Μονεμβασιά πριν καταθέσει τη δική του ματιά, που προέκυψε μέσα από την  προσωπική του έρευνα.

Στην ιστορία ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά o Αργεντινός κομίστας Ale Aragon, δημιουργώντας, με τις συγκλονιστικές εικόνες του, ένα εξαιρετικό εικαστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σεναρίου. Με κεντρικό ήρωα τον Μάρκο Μπότσαρη και την πολυκύμαντη σχέση του με τον Αλή Πασά, το στόρι εξελίσσεται  αγγίζοντας “στιγμές” μεγάλες και τόπους ιερούς, όπως το Σούλι, το Μεσολόγγι, το Χάνι της Γραβιάς. Οι σελίδες ακολουθούν το νεαρό Μάρκο, γιο του Σουλιώτη αρχηγού Κίτσου Μπότσαρη, στην προσωπική του ζωή, στην πορεία από την αιχμαλωσία στην απελευθέρωση και σε αληθινά ή πλασματικά γεγονότα που καθόρισαν την προσωπικότητά του και τον έκαναν ήρωα. Καταγράφουν την τόλμη, τη γενναιότητα και την παλληκαριά που τον έχρισαν ηγέτη σε μία επανάσταση η οποία έτριξε και διέρρηξε τα θεμέλια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Δυτικού κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Στην ουσία, ο χαρακτήρας επιθυμεί να απεικονίσει γενικότερα τις θρυλικές μορφές του 1821.

Οι «Γιοι Του Χάους» φέρνουν την αληθινή ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης στις σελίδες ενός επικού κόμικ, μέσα από μία φανταστική, δραματική περιπέτεια. Το εντυπωσιακό, μεγαλόσχημο βιβλίο, με τις 192 σελίδες και το σκληρό εξώφυλλο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IDW & Penguin Random House. Έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό, ενώ ο Chris Jaymes ταξιδεύει διαρκώς αυτόν τον καιρό, για να το παρουσιάσει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, από την γενέτειρά του Λος Άντζελες μέχρι την Ιαπωνία. Στην Ελλάδα έρχεται να το παρουσιάσει, ως special guest του AthensCon, μετά από στάσεις της περιοδείας του στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, την Πράγα και τη Βιέννη -κι ενώ ήδη στη χώρα μας ετοιμάζονται εορτασμοί για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

SONS OF CHAOS (ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ)
Απόσπασμα από το Graphic Novel

*******

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Sons of Chaos»

των Chris Jaymes & Ale Aragon

Graphic novel

Εκδόσεις: IDW & Penguin Random House

Σκληρό εξώφυλλο | 192 σελίδες| Έγχρωμο | Διαστάσεις 34.04 x 26.67 x 34.29 cm

ISBN 978-1-68405-479-4

*******

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Chris Jaymes

Συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός και μουσικός, ο πολυβραβευμένος Αμερικανός Chris Jaymes κλείνει πίσω του σχεδόν τρεις δεκαετίας παρουσίας στη βιομηχανία του θεάματος. Έχει ηχογραφήσει άλμπουμ στη δισκογραφική Capitol Records ως μέλος της εναλλακτικής μπάντας Bootstraps. Έχει παίξει στις παραγωγές «Lost», «Party Of Five», «Chicago Hope» κ.α.. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και κάνει παραγωγή στην πολυβραβευμένη ταινία «In Memory Of My Father». Έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες και τηλεοπτικά σώου. Ταξιδεύει συνέχεια, αλλά έχει βάση στο Λος Άντζελες.

chrisjaymes.com

Ale Aragon

Καλλιτέχνης comics από τη Αργεντινή, ο Ale Aragon ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο από το 2008. Έχει δουλέψει για τις εταιρείες Boom! Studios, Image Comics, Moonstone, Shadowline, Viper Comics και Visionary Comics. Ο Ale Aragon ίδρυσε μαζί με άλλους την Overlook και δούλεψε τίτλους όπως οι «Northlanders», «Deadpoo», «28 Days Later» και «Hunter».

*******

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα

«SONS OF CHAOS» των Chris Jaymes & Ale Aragon

AthensCon

Κλειστό Παλ. Φαλήρου – Tae Kwon Do

Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

13:00 & 17:00 >> Ο δημιουργός Chris Jaymes υπογράφει το graphic novel στο περίπτερο B49

20:30 >> πάνελ με τον Chris Jaymes και τον δημοσιογράφο Θανάση Γεντίμη

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

13:00 & 17:00 >> Ο δημιουργός Chris Jaymes υπογράφει το graphic novel στο περίπτερο B49

*******

Site>> https://sonsofchaos.com/

Facebook>> https://www.facebook.com/sons1821/

Instagram >> https://www.instagram.com/sonsofchaosofficial/

(Συνολικές Επισκέψεις 1,134, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1942 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*