06/12/2023

Σπλις-σπλας και ο κακός μας ο καιρός

κακός μας ο καιρός

Ένα τεράστιο «μπλουμ» έκανε κάθε μορφή του οργανωμένου κράτους και σε αυτή την καταστροφή, που το μέγεθός της ακόμη δεν το έχουμε διανοηθεί.

Και όπως απαιτεί η φυσική επιστήμη σε κάθε «μπλουμ» έχουμε έναν κυματισμό σε κύκλους που προκαλεί κι αυτός με τη σειρά του αποτελέσματα, που στην περίτπωσή μας είναι απλώς ακόμη πιο τραγικά κι από το ίδιο το γεγονός που τα προκάλεσε.

Νεκροί, 14 μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αγνοούμενοι – μακάρι να βρεθούν σώοι οι άνθρωποι.

Νεκρά ζώα, νερά που έχουν καταστρέψει υποδομές (άρα και αποχετεύσεις), χωρίς πόσιμο νερό, διακοπές ρεύματος, σπίτια κατεστραμμένα όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και ετοιμόρροπα αφού τα θεμέλιά τους μούλιασαν από τόσο νερό που τα χτύπησε. Κατεστραμμένες καλλιέργειες. Θέλει λέει 5 χρόνια να συνέλθει το χώμα για να ξαναδώσει καρπούς.

Όλα αυτά είναι ένας ακόμη ορισμός της Εθνικής Τραγωδίας που ζούμε.

Σιχαίνομαι αυτούς που λένε, επιχαίροντας «41 τοις εκατό ψηφίσατε καλά να πάθετε». Ζώα, άλογα οντα που απλώς αναπαράγουν μια ρητορική μίσους.

Σιχαίνομαι τους εκλεγμένους που κρύβονται και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Τρέμω τι θα δούμε τις προσεχείς μέρες όσο τα νερά θα υποχωρούν. Η καταστροφή θα αρχίζει να αποτιμάται με νούμερα και αριθμούς.

Σε λίγες ώρες (από τώρα που γράφω) ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει απο τη Λάρισα μέτρα στήριξης στους πληγέντες. Αλλά με πόσα χρήματα «στηρίζεται» η καταστροφή μιας ολόκληρης ζωής; Και Ελβετοί να ήμασταν πάλι δε θα έφταναν όσα χρήματα και να δοθούν σαν αποζημίωση για τους κόπους μιας ζωής.

Ας ελπίσουμε ότι άνθρωποι που καταστράφηκαν θα ανακουφιστούν πραγματικά με τα μέτρα. Το περιβάλλον που καταστράφηκε να δουμε επίσης πώς θα το γιατροπορέψουμε. Μην ξεχνάμε και το περιβάλλον, είναι αυτό που «δανειζόμαστε» από τα παιδιά μας.

κακός μας ο καιρός

Και το θέμα είναι τι θα γίνει με όλους μας. Πότε θα νιώσουμε ανακουφισμένοι ότι ζούμε σε μια πατρίδα που ο «κακός ο καιρός» δε θα είναι η επωδός για ό,τι κακό μας συμβαίνει; Ε! Πότε;

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2167 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*