21/09/2023

Σπύρος Μπιμπίλας: Ένας άξιος «μέτριος» που ξεμπροστιάζει την έπαρση Λιγνάδη/Κούγια

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ο «μέτριος» ηθοποιός που βρίσκεται το τιμόνι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και με το απολογητικό υπόμνημα του Λιγνάδη, δια χειρός του δικηγόρου του Κούγια, υπέστη και αυτός την “δολοφονία χαρακτήρα” που έπεσε στο κενό αφού ο κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη στις φυλακές Τρίπολης, προφυλακισμένος.

Ο κ. Μπιμπίλας είναι μια ήρεμη δύναμη του σιναφιού των ηθοποιών και πολύ οικείο πρόσωπο και φωνή σε όλους μας.

Στις ασχήμιες του υπομνήματος, δηλαδή της γραπτής αποτύπωσης όσων δεν είπε με το στόμα του ο Λιγνάδης, ο κύριος Μπιμπίλας απάντησε με μια ανάρτηση στο facebook.

Λυπάμαι…..Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα… 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή…μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια…. πρόσφατα Εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης..Ευτυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρωσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας….Λυπάμαι Δημητρη…..

Λυπάμαι.....Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα... 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Thursday, 25 February 2021

Έτσι απλά, με μια υπενθύμιση και με προσεγμένες λέξεις ο Σπύρος Μπιμπίλας τίμησε την ιστορία του και ξεμπρόστιασε έναν (ή και δύο) επηρμένο κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κλπ ανηλίκων, “γνωστό σκηνοθέτη” … “για το τίποτα…”, Δημήτρη Λιγνάδη.

Από χθες το κύμα συμπαράστασης των συναδέλφων του κυρίου Μπιμπίλα από τους συναδέλφους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι σαν όσκαρ. Η δε αποδοχή των κινήσεων του από τους απλούς χρήστες των μκδ είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Μπράβο του.

Πολύ σωστά δεν πέφτει στο επίπεδο και την παγίδα της έπαρσης – θα μπορούσε να την έχει από τότε που τον επέλεγε ο Χατζηδάκις για την “Πορνοραφία” για παράδειγμα – και φαίνεται αποφασισμένος να τιμήσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του.

Γιάννης Καφάτος

(η φωτογραφία του κ. Μπιμπίλα είναι από τη σελίδα του στο facebook)


mm
About Γιάννης Καφάτος 2120 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Je suis Μπιμπίλας - T-shirt Stories - viewtag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*