Stephen Vincent Benét

Stephen Vincent Benét, Ο Ντάνιελ Γουέμπστερ κι ο Διάβολος (διήγημα) – Βιβλιοπαρουσίαση

Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Τζέιμπς Στόουν. «Ορκίζομαι», είπε, και κοίταξε ολόγυρα απελπισμένος, «ορκίζομαι ότι όλα αυτά φτάνουν για να σε κάνουν να θες να πουλήσεις την ψυχή σου στον Διάβολο! Κι εγώ θα την πουλούσα ευχαρίστως, για δυο δεκάρες!»

Το διήγημα «Ο Ντάνιελ Γουέμπστερ κι ο Διάβολος» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα The Saturday Evening Post (24 Οκτωβρίου, 1936), κυκλοφόρησε σε μορφή βιβλίου την επόμενη χρονιά από τον εκδοτικό οίκο Farrar & Rinehart και απέσπασε το βραβείο O. Henry Award (βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί επίσης οι Γουίλιαμ Φώκνερ, Τζον Τσίβερ, Ρέιμοντ Κάρβερ και άλλοι σπουδαίοι συγγραφείς).

Το 1941 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με όσκαρ William Dieterle, με πρωταγωνιστές τους  Edward Arnold, Walter Huston, James Craig, και Simone Simon.

Ο Στίβεν Βίνσεντ Μπενέτ (22 Ιουλίου 1898 – 13 Μαρτίου 1943) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής. Είναι περισσότερο γνωστός για το αφηγηματικό ποίημα, που εμπνεύστηκε από τον εμφύλιο, Το σώμα του Τζον Μπράουν  (1928), για το οποίο έλαβε το βραβείο Pulitzer, και για τις σύντομες ιστορίες Ο Ντάνιελ Γουέμπστερ κι ο Διάβολος (1936). Από τις εκδόσεις Ενύπνιο κυκλοφορεί επίσης το έργο του: Επί των ποταμών Βαβυλώνος  (1937).

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top