17/04/2024

Στιγμές Starclub με τον Μανόλο – Θυμάται ο Βασίλης Λούκας

με τον Μανόλο

Πάμε κάτι χρόνια πίσω. Είμαστε στη μέση της δεκαετίας του 90. Μόλις έχω φύγει από την ΕΡΤ 2 όπου έχει λήξει η σύμβαση μου για την εκπομπή μου. Η εκπομπή είχε ξεκινήσει το 1990 και πήγαινε απίθανα έχοντας μοναδικά ποσοστά τηλεθέασης αλλά η τότε διεύθυνση του καναλιού είχε αποφασίσει ότι μουσικές και γενικότερα καλλιτεχνικού περιεχομένου εκπομπές, όπως το Starclub, εν μέσω –τότε – κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αποτελούσαν προφανώς περιττή πολυτέλεια για ένα κρατικό κανάλι με πανελλαδική εμβέλεια. Ακόμη δεν το αποκαλούσαν δημόσια τηλεόραση, όπως έγινε μετέπειτα…

Αποφασίζω λοιπόν να ξεκουραστώ τηλεοπτικά για λίγο και να κάνω μόνο ραδιόφωνο και να είμαι στα έντυπα με τα οποία συνεργαζόμουν εκείνη τη περίοδο και όλα αυτά τρέχουν μέχρι να μου σκάσει η επόμενη ιδέα που θα μπορούσε να παίξει με πιθανότητες επιτυχίας στη μικρή οθόνη. Είναι εποχές που μιλάω με αρκετούς γνωστούς και με τους ελάχιστους αληθινούς φίλους και κολλητούς μου, όπως ο Τέρυ Σιγανός και ο Δημήτρης Μπατζάκας. Κάνουμε κάτι απίθανα ραντεβού σε απίστευτες επίσης ώρες στο Κολωνάκι στον Πειραιά αλλά και στο τέρμα Πατησίων που τότε ακόμη διατηρούσε όλη τη μαγεία της ζωής σε μια ανθρώπινη πόλη με γεμάτα καφέ και με αληθινή και προσωπική επαφή… Κάποια στιγμή λοιπόν μετά από πολλές κουβέντες παίρνω την απόφαση. Έχει προηγηθεί ώριμη σκέψη και υπολογισμοί και θυμάμαι ότι κάνω την κίνηση ματ για την εποχή και κατηφορίζω προς τον Ταύρο που μέχρι τότε ήταν άγνωστη περιοχή στο χάρτη για μένα αλλά και για το αυτοκίνητο μου.
Ο Τέρυ με έχει γνωρίσει με έναν πολύ ανήσυχο πιτσιρικά τότε. Τον Μανώλη Τζιράκη. Μου λέει ο Τέρυ και μου επαναλαμβάνει και είναι σα να τα ακούω τώρα τα λόγια του. «Bro είναι πολύ καινούριος και πολύ μάχιμος. Εργάτης και πολύ έξυπνος. Είναι ότι ακριβώς σου χρειάζεται αυτή τη στιγμή γι αυτό που θέλεις να πας να στήσεις στο Κανάλι 5».
Το Κανάλι 5 εκείνη τη περίοδο είναι στα πολύ επάνω του. Ευθέως ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα κανάλια της εποχής. Και με πολύ και καλό κόσμο να δουλεύει εκεί.
Ξεκινάω λοιπόν με ένα καθημερινό ζωντανό δίωρο το Starclub.

με τον Μανόλο
Μαζί μου αυτοκόλλητος και πιστός φίλος και συνεργάτης, στα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα σαν σκηνοθέτης, ο πιτσιρικάς Μανόλης Τζιράκης. Αείμνηστος φίλος και αδερφός. Μαζί με τον επίσης αξέχαστο κολλητό μου Δημήτρη Μπατζάκα, στη διεύθυνση παραγωγής, στήνουμε ένα απογειωμένο καθημερινό πρόγραμμα.
Ζωντανή εκπομπή, link, αρκετές ώρες για έξτρα μοντάζ, με το Μανόλο στο στούντιο, στο υπόγειο, συνήθως μετά τα μεσάνυχτα, αποκλειστικότητες, πρωτοτυπίες αλλά και αμέτρητες συνεντεύξεις με πολύ κόσμο, είτε φτασμένο ή που είναι στο ξεκίνημα του. Στην παρουσίαση συμμετέχει και η Γεωργία Δρόσου. Την ίδια περίοδο δουλεύει στο κανάλι ως παρουσιάστρια ειδήσεων και η Κάρυ Γκλεζάκου την οποία γνωρίζω κατά τύχη μερικά χρόνια αργότερα και ανακαλύπτουμε ότι συνυπήρξαμε τυχαία και εντελώς την ίδια περίοδο στο ίδιο μαγαζί, παρέα με μια άλλη κυρία, τηνΣίσσυ Μιναδάκη, χωρίς όμως να έχουμε συναντηθεί ποτέ…

με τον Μανόλο
Δημόσιες σχέσεις στην καθημερινή εκπομπή, από την οποία περνάει όλη η Αθήνα, κάνει για ένα διάστημα ο μετρ του είδους Γιάννης Καζανίδης. Στο πρόγραμμα φιλοξενούνται όλα ανεξαιρέτως τα ξένα ονόματα που περνούν εκείνη την εποχή από την Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι ο Luca Carboni και ο τεράστιος για τα μέτρα και σταθμά της εποχής εκείνης Robert Miles. Παράλληλα σε πρώτη μετάδοση, το τονίζω αυτό, παίζονται όλες οι διεθνείς επιτυχίες της εποχής. Δεν λείπει και το εγχώριο στοιχείο. Σημαντικά Ελληνικά ονόματα δίνουν το παρόν στην εκπομπή. Ανάμεσα τους είναι ο Νεκτάριος Σφυράκης, η Πέννυ Σταθάκη, ο σχεδιαστής Γιάννης Αντωνίου, ο Νίκος Χερούλης, ο Τεό Βασιλόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος στο ξεκίνημα του, ο Διονύσης Σχοινάς, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Γιώργος Τσούκαλης, ο Βασίλης Κωνσταντίνου αλλά και αμέτρητοι ακόμη γνωστοί διάσημοι celebrities και μοντέλα και wannabees και φτασμένοι και επώνυμοι και πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Μιλάμε για πραγματικά πολύ ένδοξες Starclub ημέρες και ώρες. Το ζωντανό μέρος της εκπομπής γινόταν με τη βοήθεια βαν εξωτερικών μεταδόσεων για ένα διάστημα στο ιστορικό κλαμπ Κalua, στο Πόρτο Ράφτη, και για ένα μεγάλο διάστημα στο επίσης ιστορικό καφέ Prova, στη παραλία στο Μαραθώνα και σε άλλα σημεία της πόλης. Επίσης το μενού περιείχε και μοναδικές εκπλήξεις, όπως γυρίσματα στα πιο απίθανα και απρόβλεπτα μέρη. Θυμάμαι ακόμη τότε που με τη βοήθεια του Τέρυ Σιγανού και του Βασίλη Αρδάμη, που διατηρεί έναν καταπληκτικό ξενώνα μέσα στο κάστρο στη Μονεμβασιά, γράψαμε ιστορία όλοι μας κάνοντας μαγικά μέσα και έξω από το κάστρο της Μονεμβασιάς. Πάντα δίπλα ως ακούραστος συνεργάτης ήταν ο Γιώργος Γραμματικός που έχει γράψει επίσης τη δική του μοναδική ιστορία στην κάμερα και σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους χειριστές steady cam εντός και εκτός Ελλάδας.

με τον Μανόλο
Οι ωραίες στιγμές ως γνωστόν περνούν όμως πολύ γρήγορα και συνήθως με πολύ ευχάριστες συνθήκες. Συνήθως δίνουν κάποια στιγμή τη σκυτάλη σε άλλες στιγμές που δεν ξέρεις πως θα είναι. Στη περίπτωση του Starclub οι στιγμές που ήρθαν ήταν ευτυχώς ένδοξες και ευχάριστες. Η εκπομπή άλλαξε χώρο φιλοξενίας για να συνεχιστεί πλέον στο κανάλι Seven. Ο Μανόλο τότε παράλληλα με την πρωταγωνιστική παρουσία του στην εκπομπή μου είχε ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του στο χώρο των βίντεο κλιπ. Το ένα μικρό αριστούργημα του διαδέχεται το άλλο. Όλα ξεκινούν από το ανεπανάληπτο γύρισμα του τραγουδιού «Μπάμ και κάτω» του Λάμπη Λιβιεράτου. Αυτό απογειώνει τη καριέρα του Λιβιεράτου αλλά και ανεβάζει την αξία της μετοχής του Τζιράκη στο κατακόρυφο. Μετά ακολουθεί η απογείωση του. Κάνει ένα τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα όνομα σαν σκηνοθέτης κυρίως στο χώρο των βίντεο κλιπ εφαρμόζοντας στα μέρη μας κόλπα που θυμίζουν μόνο Ευρώπη.
Με το που ολοκληρώνεται η συνεργασία μας στο Κανάλι 5 δυο χρόνια περίπου μετά από το ξεκίνημα μας εκεί ακολουθούμε παράλληλες διαδρομές κάνουμε διάφορες συνεργασίες σε τηλεοπτικό επίπεδο παίζουμε απίστευτα παιχνίδια τάβλι στη βεράντα του σπιτιού του Μανώλη στον Πειραιά αλλά και στην ωραία βεράντα του ρετιρέ του φίλου του Μανόλο, του Λεωνίδα Κεχαγιά, με την όμορφη θέα στο λιμάνι, αμέτρητες κουβέντες καφέδες και συνεργασίες με τον κορυφαίο μοντέρ και μετέπειτα σκηνοθέτη Ντίνο Τσιρόπουλου, και κάπως έτσι ο καιρός κυλάει χωρίς να το καταλάβει κανείς μας, μεγαλώνουμε, μόνο στα χρόνια και όχι μέσα μας, και σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Κάποια στιγμή αποφασίζω να κάνω άλλη μια μετακόμιση και πάω την εκπομπή μου Starclub από τον Ταύρο πιο βόρεια στο Μαρούσι. Εκεί θα μεσολαβήσει ένα πέρασμα μου από τον Ant1 με την εκπομπή Καλού Κακού όπου έχω μαζί μου πάντα τον Δημήτρη Μπατζάκα, και εκεί όπως θυμάμαι θα γίνουν πολλά μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Τελειώνει η δεκαετία του 90. Ο Δημήτρης Μπατζάκας ταξιδεύει απότομα στον παράδεισο. Εκεί θα τον συναντήσει αρκετά χρόνια μετά, και μετά από χιλιάδες βίντεο κλιπ και αμέτρητες τηλεοπτικές στιγμές, ο Μανώλης. Κάνουν πλέον απίθανες συνεργασίες. Είμαι βέβαιος γι αυτό. Όσο για την παρουσία μου, από τις αρχές του 2000 και για μια ολόκληρη πενταετία στον Seven, εντός και εκτός Αυτοκίνησης, για τους γνώστες του αθλήματος, αυτή αποτελεί μια άλλη αξέχαστη περίοδο με πάρα πολλά παρασκήνια και όμορφες στιγμές για την οποία όμως δεν θα μιλήσουμε σήμερα.


mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ο Βασίλης Λούκας με τον Μανόλη Τζιράκη - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*