21/09/2021

Στρατιώτης να γίνεις! “πού$της” να μην γίνεις!

Στρατιώτης να γίνεις

Πας να κάνεις ένα βήμα μπροστά και βλέπεις πόσα βαρίδια υπάρχουν στη κοινωνία…

Κάποιος γονιός γράφει στο Jumbo διαμαρτυρόμενος για το λάθος μήνυμα που στέλνει η διαφήμιση με το gay ζευγάρι, «μαγαρίζοντας» τις αθώες συνειδήσεις των παιδιών!

Πέραν των άλλων -να φανταστώ- πως ο γονιός θεωρεί πως το παιδί του θα γίνει ομοφυλόφιλο από μια τέτοια διαφήμιση;

Το πιθανότερο είναι να απελευθερωθεί. Αν είναι ομοφυλόφιλος/η μπορεί απλά να αποδεχθεί τον εαυτό του/της. Αν δεν είναι, μπορεί να το δει ως κομμάτι της ζωής… Εκτός κι αν ο γονιός θεωρεί πως μπορεί με έναν εξορκισμό από τον παπά να κάνει το παιδί του «φυσιολογικό».

Όπως λέει ο ίδιος, η διαφήμιση προκαλεί «μ΄αυτό τον τρόπο εκτός από την ηθική, συν τοις άλλοις και τη θρησκευτική συνείδηση των θεατών».

Πώς ορίζεται η «θρησκευτική συνείδηση των θεατών»; Ως η άποψη του απαρχαιωμένου και συντηρητικού ιεράρχη, ως η άποψη της Ελληνικής Εκκλησίας; Ως «μη ανοχή στο διαφορετικό;». Ως σκοταδισμός;

Απορώ γιατί αυτός ο γονιός δεν έστειλε ανάλογα μηνύματα για τις πωλήσεις όπλων και επιθετικών παιχνιδιών, γιατί δεν αντέδρασε στη μεταμόρφωση του κάθε κοριτσιού σε αντικείμενο Barbie ή στην ακραία περίπτωση, στην μεταμόρφωση κάθε πολίτη σε ακραίο καταναλωτή.

Γιατί δεν αντέδρασε σε τόσες ταινίες τρόμου ή σε πολεμικές ταινίες όπου τα κεφάλια πέφτουν σαν βροχή, τα έντερα βγαίνουν από τις κοιλιές και ο θάνατος ενός νέου, ενός ηλικιωμένου, ενός παιδιού γίνεται άμεσα αποδεκτός και αντικείμενο θεάματος;

Αυτές οι σκηνές δεν προωθούν λάθος πρότυπα και δεν κάνουν τον πόλεμο «αγαπητό σπορ»;

Αντίθετα, προφανώς, το να δέχεσαι την ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου, το να δέχεσαι τον έρωτα όπως τον βιώνει κάθε άνθρωπος, το να δέχεσαι τον πλησίον σου όπως πραγματικά είναι, είναι μάλλον πιο επικίνδυνο από τα επιθετικά πρότυπα της τηλεόρασης και της κοινωνίας μας…

Να φανταστώ πως Χριστιανικό είναι να μην δέχεσαι τη διαφορετικότητα και να μην κάνεις τίποτα για τη διάδοση του πολέμου.

Ενδεχομένως στο πρώτο διαμαρτύρεσαι, στο δεύτερο κάνεις το σταυρό σου…

Άφεριμ!

Σημείωση: Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, ούτε είμαι πελάτης τους

Σημείωση 2: Το σχόλιο έγινε με αφορμή την επιστολή και αφορά συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών με ανάλογες απόψεις και όχι βέβαια προσωπικά το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δεν γνωρίζω.

 

37χρονος κατά Jumbo για τη διαφήμιση με το gay ζευγάρι: Μαγαρίζετε τα παιδιά μας

 

 

Γιώργος Λοβέρδος

(Συνολικές Επισκέψεις 327, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*